Probruselští aktivisté si stěžují na zvolení Jakla. Už vyhrožují stávkami v ulicích, pokud budou i nadále voleni podle nich nevhodní kandidáti.
Publikováno 18.04.2019 v kategorii: Ozvěna

Hnutí SPD nominovalo Ladislava Jakla, poradce bývalého prezidenta Václava Klause, do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Následně ho poslanci v tajném hlasování zvolili. To vyvolalo vlnu kritiky z řad opozice.

Nejhlasitějším kritikem je skupina Milion chvilek pro demokracii. Mikuláš Minář, který vystupuje jménem skupiny Milion chvilek pro demokracii, k jmenování Jákla do RRTV takto: „Ladislav Jakl je znám jako spoluautor Klausovy amnestie, ale také jako člověk, který otevřeně podporuje zrušení veřejnoprávních médií. Je to hanebnost, proti které se sluší protestovat.

„Proti stávající podobě veřejnoprávních médií lze mít výhrady,“ tvrdí Minář. „Jisté je však to, že nesmíme dopustit, aby se stala provládní hlásnou troubou či naprosto bezzubou idylkou, v níž není pro kritiku některých politiků místo,“ dodává zástupce iniciativy.

I když volba Jakla do RRTV byla tajná, pravděpodobně ho volila SPD a ANO. Zajímavostí je, že na hlasování dorazil i Klaus ml. To dohromady dává přes 88 hlasů.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET