Ladislav Jakl, novinář, muzikant a tajemník prezidenta, slaví šedesátiny
Publikováno 20.12.2019 v kategorii: Ozvěna

Novinář a hudebník Ladislav Jakl slaví šedesátiny. Bývalý tajemník Václava Klause se stále politicky angažuje. V loňských senátních volbách například neúspěšně kandidoval v Praze 2 za SPD Tomia Okamury. Letos ho poslanci zvolili členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Ladislav Jakl se narodil 17. prosince 1959 v Chebu. Vystudoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy, do konce 80. let střídal zaměstnání, pracoval například jako závozník nebo ve vedení kulturního střediska na pražském Jižním Městě.

Od června 1990 do září 1991 byl poslancem České národní rady za Občanské fórum. V roce 1992 byl vedoucím úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, poté až do roku 1997 pracoval v Lidových novinách jako redaktor a později šéf zpravodajství.

Po roce 1997 se stal poradcem předsedy ODS Václava Klause a v období 1998 až 2002, kdy byl Václav Klaus předsedou Poslanecké sněmovny, byl vedoucím jeho poradců. Po zvolení Klause prezidentem vedl od března 2003 do prosince 2005 jeho sekretariát, od ledna 2006 do konce Klasova funkčního období pak byl ředitelem politického odboru Kanceláře prezidenta republiky.

Jakl je i frontmanem hudební skupiny Folimanka Blues, která však letos v březnu přerušila činnost. Je také milovníkem různých pivních stylů.

Letos v květnu byl dvakrát fyzicky napaden. Poprvé v pražském metru, podle policie se ale jednalo o vzájemnou potyčku. Druhý útok se stal ve Zlíně při snídani v hotelu. „Dostal jsem zezadu ránu do zad za doprovodu urážek,“ popsal Jakl. Policie to vyhodnotila jako možný přestupek.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET