Proč byl znovu obnoven server Virtually
Publikováno 29.07.2020 v kategorii: Ozvěna
Moje generace to pamatuje dobře. Štvavé vysílačky, které údajně šířily mezi lidmi lži a pomluvy. Bylo třeba chránit veřejnost před jejich škodlivým působením.

A tak bylo nutné rušit je rušičkami, zakazovat poslech a uvádět jejich vysílání na pravou míru. A také cokoli, co nešlo tehdejšímu režimu pod fousy, se vydávalo za plod působení nepřátelské imperialistické agitace. A už to máme zase. Ruší se, maže se, odlišný názor se vydává za příklad jakési cizí propagandy. Jsou na to vytvořeny speciální instituce a také směřovány pěkné peníze pro pochybné partičky.

O ty peníze se totiž horlivě hlásí skupinky, slibující neúnavný boj s propagandou, která má za svůj ničemný cíl vnést mezi pracující lid nepokoj a zasít v něm nedůvěru vůči vládnoucímu liberálně demokratickému euroekomultikulti režimu. Partičky musejí vykázat nějakou činnost, aby předvedly, že si své peníze zaslouží. A tak vykazují.

Třeba takový vypečený web Čeští elfové, s podtitulem „bojovníci proti cizím dezinformačním kampaním na českém internetu.“ Myslíte, že jim jde o napravování nějakých věcných omylů? Ale kdepak. Jsou to jen pěšáci propagandistického útoku na odlišné názory a hlavně na jejich nositele. Oni přesně vědí, na koho se má útočit a koho je třeba šanovat. Obsahy je tak nezajímají.

Každý týden vydávají souhrn své „práce“, tedy toho, co prošmejdili po internetu a u čeho prý shledali původ v cizích štvavých vysílačkách. V tom souhrnu svým donátorům předvádějí, jak se celý týden snažili, aby si vydělali na večeři a nájem. Přinášejí výčet údajných témat, kterým se agenti a užiteční idioti cizích temných sil věnují, a hlavně přehled webů, se kterými se čistý euročlověk nesmí špinit, seznam lidí, kteří v těchto médiích dostávají prostor, a také seznam těch, na něž se v oněch webech prý útočí. Pochopitelně nespravedlivě a neprávem útočí, proto je takové oběti třeba chránit a podporovat. Ať už říkají cokoli.

První červencový týden jsem se do toho jejich přehledu dostal i já. A jak se mi to stalo? Vydal jsem na svém blogu článek Dezinformátoři Šarapatka, Šafr, Neumann: jejich tempo je šílené, jejich rajonem je internet, jejich zbraní pomluva (https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753570). Text převzalo mnoho internetových médií. Nejspíš desítky z nich. V blogu jsem usvědčil Rekonstrukci státu, Hlídací Pes a Fórum 24 ze šíření lží o mé osobě. Lži to byly natolik prokazatelné, že se všechny tyto weby musely postupně stydlivě omlouvat.

To ale elfíkům vůbec nevadí. Kde byli, když jejich chráněnci šířili lži a pomluvy? Kde? U svých počítačů. Hledali tam zrovna špínu na ty, na které mají přikázáno ji hledat. Že tu někdo jim blízký šíří dezinformace, to jim bylo jedno, to do své rešerše nedali. A co tam dali? Můj blog, kterým ony lži vyvracím. Neuvěřitelné. Lež jim nevadí, poukázání na onu lež jim vadí. Proto také do seznamu těch, na které se prý útočí, zařadili právě ty weby, které o mně šířily lži. Chápete to? Ony „správné“ weby se nedostaly do seznamu lhářů, ale obětí, protože na jejich lži si někdo dovolil poukázat.

A naopak ty weby, které blog přejaly a tím vlastně dělaly za elfíky to, co elfíci vydávají za své poslání, tedy odhalování lží, se dostaly na seznam těch, co prý šíří cizí propagandu. Místo aby je elfíci přivítali ve svých řadách coby bojovníky proti lžím. Boj proti hodným lžím je totiž ošklivý, víte?

Pokud nevěříte, podívejte se sem https://cesti-elfove.cz/dezinfo-weby-monitoring-1-tyden-07-2020/

Kdepak, tady nejde o žádné cizí kampaně ani o boj s dezinformacemi. Tady jde o dobře placený boj proti těm ošklivým (ať říkají cokoli) a o chránění těch hodných (ať říkají cokoli). Jen se občas koukněte na ony jejich skvělé týdenní přehledy. Podívejte se, kdo se tam ocitne jako útočník a kdo jako oběť. Rozkaz zní přece jasně: tyhle pomluvit, těmto poskytovat protekci.

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754763

Poznámka JD:

Mohu doložit, jakým způsobem naše novodobá svazácka úderka pracuje. Byla to poslední kapka, která měla vliv na to, že znovu dělám virtually.cz

 

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET