Pivař a Blondýna 4x naražena!
Publikováno 15.12.2020 v kategorii: Ozvěna

Společná kniha pivních konfrontací Pivař a Blondýna, kterou spolu napsali Daniela Kovářová a Ladislav Jakl, byla  4x naražena na 4 místech neodmyslitelně spojených s pivem.

Pivař a Blondýna 4x naražena!
Daniela Kovářová a Ladislav Jakl

První narážení proběhlo v Pivní mozaice v Karlíně, kde knihu uvítala na světě první sudička – předseda Sdružení přátel piva Tomáš Erlich. Druhé narážení se konalo v belgickém pivním multitapu Kwak na Smíchově. Tentokrát byl sudičkou Pavel Borowiec (časopis Pivo, Bier and Ale). Potřetí autoři narazili Pivaře a Blondýnu v První Pivní Tramwayi na Spořilově.

 
„Pivo není jen chlast, ale i pivní kultura a tradice a zaslouží si naši pozornost,“ řekl při této příležitosti Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů, který se spolu s Jirkou Bejčkem Stehlíčkem, provozovatelem První Pivní Tramwaye, ujali odpovědné role dalších sudiček.
 

Třetí narážení knihy v První pivní tramwayi
 
Zběsilá jízda knihy po Praze skončila v kultovním podniku Magister Kelley na Folimance, kde se závěrečného narážení zhostila poslední sudička – Monika Linková (pivovar Trilobit).
Kniha, která právě vyšla v nakladatelství Bondy, skončila své představení v poslední minutě policejní hodiny, přesně ve 20,00 hod. Zájemci si ji mohou zakoupit například zde.
 
Pro koho je kniha určena? „Nejen milovníkům piva, ale opatrným ochutnavačům a zdrženlivým pusinkám, které zatím neobjevily to své pivo,“ říká jedna autorka Daniela Kovářová. „Ještě před rokem jsem se pivu vyhýbala, zatímco dnes je to má velká vášeň a radost.“
 
Co v knize najdete? „Popularizuju pivo už dvacet let,“ tvrdí druhý autor Ladislav Jakl. „Ale teprve při psaní Pivaře a Blondýny jsem objevil ten správný klíč. Kniha kombinuje rozumnou dávku informací o výrobě piva s pivními zajímavostmi, cestami za pivem a nadšeným pohledem pivního začátečníka.“
 
O pivu si v knize Pivař a Blondýna povídají advokátka, spisovatelka a kdysi také ministryně Daniela Kovářová a vypelichaný rocker, publicista, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, politický analytik a prezident První pivní extraligy Ladislav Jakl.
 
Webdesign: Kabris|NET