Hnis z MF DNES nechává Jakla v klidu. Má repelent
Publikováno 07.09.2011 v kategorii: Hrubá záplata
Svérázným způsobem komentuje prezidentův tajemník Ladislav Jakl útočné články MF DNES. Na ten nejnovější vymyslel takřka „kameňáckou“ reakci.

Zástupce šéfredaktora Karel Škrabal totiž v dnešním komentáři MF DNES „Co s Klausem? Nerezignovat a dělat, co mu vadí“ zesměšňuje prezidenta i jeho blízké spolupracovníky.

„Klaus i s hradními střelci Jaklem a Hájkem agresivně určují témata společenské debaty. Není to jen intelektuální jiskření. Je to boj, který má důsledky. Důkazem budiž třeba osud Kaplického knihovny. Co se stane, až bude tato ´skupinka salonních provokatérů´ stejně úspěšná například v potírání svobody projevu pro homosexuální menšinu?“ ptá se Škrabal.

Na hloupé články nelze reagovat vážně. Na komentáře plné nadávek nelze odpovídat poctivými argumenty. Někdy je třeba nad novinářem zlomit hůl a ignorovat ho. Jakl proto mění taktiku. Článek, který považuje za plný hnisu, mu nestojí za jinou než následující odpověď.

„Když mě jednou píchnul malý komár, pořád jsem se škrabal. Až se to zanítilo. Od té doby používám repelent a místo škrabání fenistil. A hnis nehrozí,“ odpověděl Jakl tajemně.

Těžko říci, co svou odpovědí myslel. Narážka na autora článku je jasná na první pohled, ale jinotaj možná ukrývá i více. Není náhodou „malý komár“ další zapšklý protiklausovský komentátor MF DNES Martin Komárek? Naposledy zaútočil na Hrad – včera. Napsal například, že „Bůh dal (Václavu Klausovi) řadu talentů, ale potrestal ho ve smyslu pro humor. Ten nemá žádný. A pokud ano, tak ho chápou jen Jakl a Hájek.“

Útoky MF DNES směrem na Hrad jsou dlouhodobé, ale eskalovaly před několika týdny, kdy se deník například ostrou kampaní pustil do prezidentova tajemníka Jakla. Nešlo sice o nijak kompromitující materiál (deník vařil „kauzu“ z toho, že Jakl poskytl někomu rozhovor), ale ukázalo se, že šlo o materiál „šuplíkový“, tedy o starou událost, kterou deník vytáhl naprosto účelově ve chvíli, kdy se mu to hodilo.

Jakl tehdy reagoval na tento a další články MF DNES článkem „Jak ze mě novináři udělali nácka“. „Blížíme se k dobám, kdy nikoho nebudou zajímat názory a argumenty, ale kdo kdy koho s kým vyfotí. Zastavte čas, chci vystoupit,“ píše Jakl v závěru svého zamyšlení.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET