Růžový BuQičák se vrací!
Publikováno 21.05.2012 v kategorii: Ozvěna

Pivo, o kterém se hovořilo v médiích po celém, světě, je zpět. Právě dnes, na Mezinárodní den proti homofobii, se naráží letošní várka „homosexuálního“ piva BuQičák.

Witbier BuQičák vymyslel v loňském roce prezidentův tajemník a znalec piv Ladislav Jakl, spolu se svými kolegy z První pivní extraligy. Pivo má čtyři procenta alkoholu, narůžovělou barvu, nasládlou chuť a pít se může prý i teplé… Loni se o jeho vzniku zmiňovala řada médií, podle Ladislava Jakla se právě BuQuičák stal pomyslným vítězem mezi českými pivy co do počtu zpráv ve světových médiích.

Recept na BuQičák sestavil a pivo uvařil Petr Buriánek, sládek z pivovaru Chýně. Složení BuQičáka není tajemstvím: Voda, plzeňský humnový slad, pšeničný slad, nesladovaná pšenice, chmel Sládek, ibiškový květ, pomerančová kůra, koriandr, bukvice lékařská (ta dala pivu jeho jméno) a pivovarské kvasinky svrchního kvašení US 05.

BuQičák se začne čepovat dnes v hospodách Aliance P.I.V., k ochutnání by měl být i na Českém pivním festivalu na pražském Výstavišti. Zřejmě poslední příležitost BuQičák ochutnat budete mít na Festivalu pivních chutí, který proběhne 2. a 3. června na střeše pražského obchodního centra Galerie Harfa. Jak BuQičák vzniká a jaké má jeho konzumace následky, si prohlédněte ve fotogalerii…

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET