Prezident podpořil svým podpisem prezidentskou kandidaturu Jakla
Publikováno 24.09.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Prezident Václav Klaus dal svým podpisem na prezidentskou kandidátní listinu Ladislava Jakla v neděli 23. září 2012 jasně najevo, koho by si přál po svém odchodu z funkce jako svého nástupce. Ladislav Jakl tak získal podpis nejcennější.

Podpis, kterým se nemůže pochlubit žádný jiný kandidát. A není divu, že se osobní tajemník pana prezidenta a ředitel Politického odboru jeho kanceláře Ladislav Jakl po přípitku na úspěch své kandidatury nekolkovanou irskou whisky Tullamore Dew s členy strany Svobodných, kteří ho navrhují, s úsměvem otázal: „Jsem zvědav, s jakými podpisy se vytasí ostatní beznadějní kandidáti!“ Na dotaz, zda si s panem prezidentem prohodí po jeho vítězství místa, odpověděl, že si jeho podpisu velmi váží a v případě, že při kandidatuře na prezidenta uspěje, by si přál ho mít jako svého osobního externího poradce. Každý, kdo zná tyto dva muže blíž, ví, jaká výhra by to byla pro náš stát. Aby se ale naplnila, je pořeba sehnat ještě k deseti tisícům podpisů, které Svobodní již sehnali, dalších 40 000. Machovi Svobodní proto sbírají podpisy pro Jaklovu kandidaturu na padesáti místech v zemi. Pomáhá jim v tom i Semínova Akce D.O.S.T.

Podpis jeho šéfa povzbudil pana Jakla v představě, že by mohl opravdu uspět. Ještě před prázdninami totiž přijal jako oficiální příznivec Svobodných po jejich přemlouvání kandidaturu s tím, že by jim tím mohl pomoci se zviditelněním, protože jako prezidentský kandidát by měl nárok na spoty v televizi a rozhlase, plakátovací plochy, byl by zván do debat kandidátů. Že by to zkrátka byla mimořádná příležitost seznámit veřejnost s hodnotami svobody jednotlivce a minimálního státu, ve které společně se Svobodnými věří, a přál by si úspěch této strany ve volbách. Nyní začal brát vše vážně i pro svou osobu a slíbil, že začne podpisy sbírat i on sám.

Naše revue i její vydavatel Kulturní komise ČR podporuje Jaklovu kandidaturu od počátku. A to nejen proto, že bychom si jako jedni ze zakládajících členů Svobodných přáli jejich úspěch ve volbách, ale především proto, že známe Ladislava Jakla již od dob podpásového Sarajevského atentátu, kdy se postavil jako tehdejší redaktor Lidových novin na stranu Václava Klause a od té doby Jakl nikdy nezměnil své postoje. A víme, že to tehdy nebylo lehké s ohledem na to, jak štvavou kampaň v té době pravdou a láskou zmanipulovaná média vedla. Stačilo, aby vydavatel naší revue Jiří Pancíř tehdy napsal v úvodníku, snad jako první u nás, že Sarajevský atentát je „Fuj!“, nenechali novináři na nás tehdy nitku dobrou. Jakla stál podobný odsuzující článek Sarajeva okamžitý vyhazov z Lidových novin. A protože víme, že skutečná hodnota člověka se projeví právě v těžkých dobách, že pan Jakl nikdy své postoje a politické názory nezměnil a stál vždy neoblomně po boku profesora Klause, jsme přesvědčeni, že by byl zárukou pokračování současné hradní politiky. Že by pod jeho taktovkou v době, kdy u nás skutečná pravicová politika zanikla a kromě Svobodných už neexistuje autentická pravicová strana, byl Hrad zárukou, že se kapitalismus se u nás udrží.

Nezahazujme proto poslední šanci ovlivnit vývoj našeho státu. Chraňme spolu s Jaklem své peněženky, chraňme svou svobodu, po níž nám Brusel jde, jak stojí na volebním letáku pana Jakla, který přeje svobodu nejen sobě, ale nám všem. Pomozme svým podpisem zvolit kandidáta, který bude Sněmovně vracet zákony omezující svobodu, člověka, který nedopustí další přesouvání našich peněz do Evropské unie a který skrze jmenování guvernéra a bankovní rady České národní banky zajistí pokračování zdravé měnové politiky. Podpořme člověka, který je proti zvyšování daní a tedy i proti levicové vládní představě o růstu daní, která již ze země vyštvala 300 velkých podniků a je přímo smrtící pro příjmy do rozpočtu roku 2013. Podpořme kandidáta, který má stejně jako prezident Klaus vyhraněně kritický názor na vývoj Evropské unie směrem k federaci a na nevládní ekologické organizace, které svými drahými nesmysly tolik ožebračují nejen naši zemi, ale celý svět. Jen za Kjótský protokol, který měl podle nich zaručit, že nestoupne za sto let teplota Země o půl stupně, se vyhodilo přes 630 trilionů dolarů. Pak nemá být globální ekonomická krize. Ale to je již na jiný článek. V tomto článku pouze moc prosíme všechny ty, kteří při pohledu na současnou politiku, kdy pod taktovkou premiéra ze strany ODS se dějí věci, které by nikdy autentický pravičák nedopustil, jen bezmocně lomí rukama, aby nezahazovali poslední šanci, jak ovlivnit vývoj našeho státu. Prosíme všechny, kteří nechtějí návrat naší země před listopad 1989, aby podpořili svým podpisem prezidentskou kandidaturu Ladislava Jakla. Ve dvojici s Václavem Klausem by byli opravdovou silou proti návratu totalitárního socilaismu u nás. Pokusme se každý za sebe nasbírat co nejvíc podpisů. Osobnost jako Jakl stojí za to!

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET