Ladislav Jakl odpovídá na dotazy z Facebooku
Publikováno 26.09.2012 v kategorii: Jakl President!

Honza Mráz: Jsem rád, že konečně vznikl nějaký přehledový materiál, v rámci kterého se mohli prezidentští kandidáti názorově vymezit. Překvapuje mě ale, proč Ladislav Jakl coby prezidentský kandidát libertariánské strany odmítá 1. legalizaci marihuany (eliminovala by přece část příjmů podsvětí)

Neeliminovala by nic. Lze totiž předpokládat, že by se na ni vztahovala extrémní sazba spotřební daně (jinak by vytlačila tabák) a důvod pro černý trh by jen zesílil.

2. eutanazii (tedy je otázkou, zda je odmítáno obecně usmrcení z milosti – s tím bych souhlasil pro jeho potenciální zneužitelnost -, nebo i specificky asistovaná sebevražda, na kterou by měl mít svobodný člověk přece právo, nemá-li nedůstojně ukončovat život pod koly vlaku nebo prostřelením hlavy).

Kdo je pro euthanasii, musí nejdřív protestovat proti bariérám na Nuselském mostě. Naopak by měl požadovat, aby na jednom místě byly odstraněny, cestu k tomu místu by měli usnadněnu i vozíčkáři či slepci a dole by pro jistotu čekala řada ocelových hrotů. Proč bránit sebevrahům v jejich rozhodnutí? Oni přece také trpí a chtějí jen utrpení ukončit. Protože takové rozhodnutí z bolesti je projevem duševní indispozice. Člověk nemůže o euthanasii rozhodnout předem, protože si neumí představit situaci, kdy nebude moci komunikovat s okolím, ale zoufale se mu bude chtít žít. A nemůže o ní rozhodnout ani ve chvíli utrpení, protože to je ve stejné situaci duševní indispozice, jako sebevrah z jiných důvodů. Ne, sebevrahy bych nepohřbíval potupně za zdí hřbitova, sebevražda je ohromné neštěstí. Ale stát u ní nesmí asistovat. Euthanasie je zabíjení. Nikdo nemá právo rozhodnout o momentu, kdy život už není hodnotou. Zdraví nesmí a nemocný neumí.

Božský Lumír: Chybí Ti 40000 podpisů tak se nekasej…

Nene, už jen 39 999. Ale i tak se nekasám, to by mě ani nenapadlo.

Webdesign: Kabris|NET