Jakl táhne na Hrad. Už má i podpis prezidenta Klause
Publikováno 26.09.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna
PRAHA – Kandidát Strany svobodných občanů na prezidenta Ladislav Jakl má zatím 10 00 podpisů pod peticí požadující jeho kandidaturu na Hrad. Podpisy mu sbírá síť zhruba 1500 dobrovolníků.

Podpisy mu sbírají členové Svobodných i další sympatizanti. Celkem má po České republice 50 sběrných míst, kde lze petice podepsat. Sám donedávna podpisy nesbíral. Podle svých slov s tím začal až v pátek. Na petičním archu ukázal novinářům zatím jediný podpis, patřící Klausovi. Podporu svého nadřízeného ocenil.

Prezident mu prý s kampaní nijak neradí. „Náš pracovní poměr je stále nastaven tak, že radím já jemu,“ uvedl Jakl. Podle svých slov nevylučuje, že by se Klaus mohl stát jedním z jeho externích poradců v případě, že se Jakl opravdu v prezidentských volbách uspěje. „Myslím, že by byl docela dobrým poradcem,“ poznamenal Jakl.

Jakl je podle svého názoru pro řadu občanů dostatečně známým uchazečem o Hrad. „Za svůj život jsem se vyjadřoval otevřeně a veřejně k mnoha tématům,“ řekl novinářům. Na prezidenta kandiduje s přesvědčením, že je třeba bránit se „diskriminaci všeho druhu“. Jakl také podporuje svobodné tržní prostředí a staví se proti „násilnému kolektivismu“.

Láhev whisky za podpisy

Za 10 000 nasbíraných podpisů dostal Jakl od předsedy Svobodných Petra Macha láhev irské whisky. Prodej nápojů s více než 20 procenty alkoholu je nyní v Česku zakázán kvůli aféře s otravami metylalkoholem. Mach láhev podle svých slov zakoupil v zahraničí. Svobodní i Jakl se staví proti plošným zákazům a státním regulacím, uvedli.

Favoritem průzkumů veřejného mínění je mezi prezidentskými kandidáty bývalý premiér Jan Fischer. Někdejšímu předsedovi úřednické vlády nahrálo odstoupení ekonoma Jana Švejnara z klání o křeslo na Hradě. Na druhém místě se objevuje jméno dalšího bývalého premiéra Miloše Zemana.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET