Ladislav Jakl diskutoval v Brně
Publikováno 05.10.2012 v kategorii: Jakl President!

jaklmachNa pozvání jihomoravského krajského sdružení Strany svobodných občanů (zkratka Svobodní) přijel do Brna kandidát na prezidenta Ladislav Jakl.  V budově Uměleckoprůmyslového muzea Moravské galerie se sešli členové, příznivci a sympatizanti Svobodných a také další občané se zájmem o politiku.

Krásný historický přednáškový sál zpočátku hyzdila pouze vlajka EU, což bylo rychle napraveno. Pak už mohl mít úvodní slovo předseda Svobodných Petr Mach, který informoval o sběru podpisů pro kandidaturu Ladislava Jakla a o průběhu volební kampaně.

Prezidentský kandidát v úvodním vystoupení vysvětlil svoje základní postoje zformulované do „Osmi zásad Ladislava Jakla“ a důvody své kandidatury a vztah ke Straně svobodných občanů. Pak už se rozběhla pestrá a dlouhá diskuze. Otázky z publika se týkaly osobní a ekonomické svobody, definice veřejných statků a veřejného zájmu, používání násilí různého druhu, vztahu demokracie a svobody, zahraniční politky ČR, ale také aktuálních problémů s prohibicí apod. Další otázky pak měly styl „co a jak byste udělal, kdybste se stal prezidentem“.

Na závěr Ladislav Jakl poděkoval všem, kteří již sebrali a odevzdali podpisové archy a požádal všechny své příznivce o pokračování usilovného sběru podpisů.

Místopředsedkyně krajského sdružení Svobodných Iveta Kubová na samotný závěr požádala příznivce o pomoc ve vrcholící kampani pro  krajské volby, zejména o distribuci letáků.

Autor: Petr Pořízek

Webdesign: Kabris|NET