Jakl nechal strhnout vlajku Evropské unie
Publikováno 08.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl byl ve středu na pozvání Svobodných v rámci své prezidentské kampaně besedovat s občany v Brně a děly se věci.

V sále Moravské galerie totiž visela vlajka Evropské unie, a tak se známý euroskeptik Jakl otočil a chtěl jet zpět do Prahy. Úsilím pořadatelů se ale podařilo vlajku strhnout a beseda tak mohla proběhnout.

Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz Jakl řekl, že náklady členství převýšily výnosy, a proto by bylo dobré, aby Česká republika nebyla členem Evropské unie. Jakl míní, že přijde den, kdy vystoupení ČR z EU podpoří i Václav Klaus.

Kocáb by neměl radost

Prezident republiky Václav Klaus vytrvale odmítal a odmítá vyvěsit vlajku Evropské unie na Pražském hradě. V minulosti se například hudebník Michael Kocáb a výtvarník Bořek Šípek neúspěšně pokusili vyvěsit vlajku EU na Pražském hradě. Zabránila jim v tom Hradní stráž.

Klaus už těsně před vstupem do Unie prohlásil, že vlajku Unie na Hrad nikdy nedá. „Myšlenka, že bychom měli na Pražském hradě k prezidentské zástavě přidávat a vyvěšovat vlajku Evropské unie… Já myslím, že k tomu jsem od žádného občana České republiky mandát, pokyn, příkaz, prosbu nedostal,“ prohlásil tehdy Klaus i s tím, že nechce, aby Česká republika byla provincií EU.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET