Prezidentský kandidát se vysmál krajským volbám a znectil Moravce
Publikováno 15.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Krajské volby jsou za dveřmi, a prezidentský kandidát Strany svobodných občanů Ladislav Jakl nechápe, proč ty kraje vlastně máme. I když na druhou stranu je to podle něj jedno, protože na krajích se podle něj stejně politika dělat nebude- ta už se prý smí dělat jen v Bruselu.

„Kraje nikdy neměly vzniknout. Byla to největší politická prohra celých devadesátých let,“ myslí si dnes tajemník a možný nástupce prezidenta Václava Klause. Podle něj neexistuje žádná agenda, která by na kraje logicky vycházela, a tak se složitě vymýšlí, co vlastně mají ty kraje dělat, abychom tento úřad vůbec nějak smysluplně naplnili. „Vznik krajů souvisí i s tlakem Bruselu na likvidaci demokracií. Chce zničit parlamentní státy a udělat z Evropy změť ovládaných regionů,“ odhaluje na serveru ostrava-online.cz.

Prezidentský kandidát byl posléze také dotázán, co říká předvolební tour Václava Moravce s kandidáty na hejtmany. „Nejsem masochista, neviděl jsem ani jeden díl,“ přiznává. Neočekává však, že by se v nich řešilo něco zásadního.

„Soudě podle podobných pořadů před parlamentními volbami, určitě se věnují nesmyslným detailům technokratického spravování kraje a ne zásadním politickým věcem,“ odhaduje prezidentský adept. To je podle něj přístup České televize, která se snaží být co nejdál od politiky. „Ta už se bude dělat jen v Bruselu,“ obává se Jakl.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET