Moje volební sobota:
Publikováno 29.01.2013 v kategorii: Jakl President!, Postřehy, Zlehka

9.30   Připomenul jsem si svůj týden starý výrok (odkud já tohle úsloví mám), který jsem pronesl na večeři tří prezidentů v polské Wisle. Na otázku jednoho z nich, zda se některého ze dvou finálových kandidátů obáváme, jsem řekl, že já se osobně velice obávám, že se prezidentem stane jeden z těchto dvou kandidátů.  A jak se později ukázalo, došla na má slova.

10.15   Předseda TOP 09 nemůže být zlý, říkám si. Zlo přece nikdy nespí. Ale pro jistotu rozesílám tuto varovnou SMS: „Zamknete se. Ve 14.01 zabuší na vaše dveře Milice pravdy a lásky (MPL).“

13.22  Prý je to souboj pravice a levice, říkají nám naše úplně nezávislá TOP média. Jenže to je úplně jinak. Ve druhém kole nestojí proti sobě pravice a levice. Stojí proti sobě na jedné straně společně pravice a levice a na druhé straně síly, které chtějí souboj pravice a levice navždy zrušit a nahradit ho vládou zájmových elit. Pravice a levice bojují o to, aby v budoucnu vůbec mohly bojovat proti sobě.

13.55  Pouštím si televizi. Dávají Simpsonovy.

14.30 Přepínám na ČT24, kde právě probíhá kavčí estráda s názvem Přímá volba prezidenta ČR.

14.45   Mezi jednotlivými vareitními čísly probleskla informace, že volič právě vyhrál nad kulturně mediální frontou.

14.50   Dávám si panák tuzemáku.

18.17    Vracím se  k televizi. Zrovna dávají nejlepší pořad za poslední léta. Jmenuje se Kyselé obličeje vyhrnutých nohavic (KOVN).

19.00   KOVN ve zprávách sdělují, že terén byl nezpůsobilý, publikum neobjektivní, rozhodčí že je poškodil, že hráli proti větru, slunce jim svítilo do očí, že jejich branka byla větší a své lepší hráče měli zrovna na marodce. A že morálními vítězi jsou tedy oni.

19.35    Dávám si jedno belgické trapistické pivo

20.30   Dovídám se, že nový prezident mě prý v týmu nechce. Asi nečetl můj týden starý článek v Lidových novinách, že jsem mu nic nenabízel.

20.42   Nový prezident říká přesně ta silácká slova, která jsem už před lety od přímo voleného prezidenta předpovídal a proto jsem před touhle volbou varoval. Že si bude hrát na prezidentský systém.

22.05   Nořím se do internetových vod. Pořad KOVN zde má stovky různých barvitých pokračování. Všechna očekávatelná, ale i tak potěší.

22.55   V tu chvíli se mi rozsvítilo. Už vím, kdo je skutečným vítězem prvních přímých prezidentských voleb u nás. Je to hnutí Děkujeme odejděte, které už před 14 lety posílalo Klause a Zemana na smetiště dějin. A oni poslechli a na 15 let odešli na Pražský hrad.

L. J.

Webdesign: Kabris|NET