Kydy soudce Kydalky
Publikováno 19.02.2013 v kategorii: Hrubá záplata

Soudce Kydalka je případ představitele justice, kterého více než vlastní poctivá práce, exektivita soudů a spravedlivá rozhodnutí zajímají vlastní exhibice. A tak podal i nesmyslnou stížnost k Ústavnímu soudu ve věci amnestie. Stížnost byla tak hloupá, že to bylo i na jeho přátele z justice moc, a tak ho s tím vyhodili.

Teď se hřeje na sluníčku veřejného zájmu (jako úplně kdokoli u nás, kdo si chce získat přízeň kamer a mikrofonů: stačí napadnout Václava Klause a úspěch je zaručen) a rozdává rozhovory, kde si nestačí hlídat slova.
V jednom z nich bohapustě lže, když tvrdí, že jsem 2. ledna veřejně prohlási, že nevím, kdo amnestii „dělal“. A z toho buduje konstrukci, jejímž cílem je mne znevážit. Jenže já jsem nic takového neprohlásil ani 2. ledna, ani kdykoli jindy. Když jsem na to Kydalku přes novináře LN upozornil, vycouval z data 2. ledna (které uvedl jen proto, aby to vypadalo, jak to vše bedlivě sleduje, k tomu se nějaké číslo nebo datum hodí, on ho přece nikdo neověří), ale dál lživě tvrdí, že jsem takový výrok pronesl. Bez citace, bez zdroje. Nu, pan Kydalka se soudí rád. Nezbývá, než mu dopřát malé povyražení.

Více v článku na lidovkách

Mohu snad ještě dodat, že člověk jako Kydalka by neměl rozhodovat o osudech jiných lidí, když tak špatně zná právo.
Podstatou jeho ústavní stížnosti bylo totiž to, že pan premiér asingoval amnestii bez projednání ve vládě. Je smutné, když soudce neví, že téměř žádná kontrasignace nebyla v dějinách projednána ve vládě. To je potom neplatné i třeba rozhodnutí o všech státních vyznamenáních za posledních 20 let, protože ty také byly kontrasignovanány bez projednání vládou. A mnoho dalších kontrasignovaných aktů.
Ostatně o kvalitě tohoto soudce svědčí i tento ohlas, který jsem dostal před chvilkou:
Vážený pane tajemníku
Předem bych vám chtěl poděkovat za tento krok. Tento pan soudce svou prací jen dělá ostudu soudcovskému stavu. Popírá právo na spravedlivý proces jak obžalovaným tak i poškozeným. Sám jsem byl jako poškozený vydán do rukou tohoto individua.
Mám velké obavy že soudce Kydalka nastoluje nebezpečný trend vševědoucích, všemocných a beskrupulozních lidí v naší justici.
Spozdravem a přáním krásného dne  L. S.

Ladislav Jakl

Webdesign: Kabris|NET