Zdeněk, Ríša, Robby a Honza v Akropoli
Publikováno 12.09.2013 v kategorii: Hudba

Byli čtyři. S každým z nich jsem (a nejen já) zažil ohromné věci. Nejen muziku a nejen kolem muziky. Kus života. Každý z nich byl originál, každý z nich byl svérázná osobnost. Kam přišli, hned to bylo znát.

A nejvíc bylo znát, když odešli. Bubeník Zdeněk Cimmerman v roce 2005. Kytarista Richard Kříž v roce 2006. Pianista Robby Černý v roce 2010. A kytarista Jan Chalupský v roce 2012. Všichni členové kapely Folimanka Blues.
Tahle kapela slaví v sobotu 14. září od 18.30 v paláci Akropolis své dvacáté narozeniny. Je vůbec co slavit, když z její původní sestavy nezbyl kámen na kameni? Když víme, že tu s námi ti čtyři měli být ještě moc a moc let? Určitě je. Dvacet let s muzikou a se stovkami úžasných lidí na všech možných místech, lidí, ke kterým jsme se vždy vraceli jako ke své rodině.
Bude co slavit. Ale někde kolem nás nebo nad námi to bude viset. Pocit, že jsme zažili ty čtyři skvělé lidi. A jistota, že bez nich by nic ke slavení nebylo. Nebudeme truchlit ani moc vzpomínat. Svět se točí dál. Ale budeme v každé chvíli vědět, že tam jsou s námi, že do nás něco otiskli.
No, bude to náročné, protože budeme muset pít i za ně.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET