Se Sobotkou budeme bruslit rychleji!
Publikováno 01.04.2014 v kategorii: Zlehka

Štědrý premiér Sobotka slíbil, že z našich peněz nechá postavit v Novém Městě na Moravě halu pro rychlobruslení. Kdo by to těm bruslařům nepřál. Ale kdo by to přál poplatníkům? Asi každý, zdá se.

Hala má přijít na nějaké dvě miliardy. Pokud se má amortizovat za deset let, dělá to s úroky už miliardy tři. Když bude hala otevřena šest měsíců 12 hodin denně (rád bych věděl, co tam po tu dobu kdo bude dělat, ale dobrá), přijde jedna hodina na nějakých 140 tisíc. S provozními náklady na něco přes 200 tisíc. Každou hodinu.

Na mezinárodní úrovni máme asi tři až pět závodníků. Ale pravda, ať si zabruslí i mládež z Nového Města, třeba z nich pak vyrostou noví olympijští vítězové. Více medailí více ví.

Ale nebudeme náklady přepočítávat na nebohé sportovce. Třeba se v té hale budou konat závody pro veřejnost. Kolik závodů do roka? Třeba pět. Kolik lidí na ně přijde? Na olympijský závod jich chodí tak pět tisíc, takže na běžný u nás tisíc? Dejmetomu. To je pět tisíc diváků do roka. Pokud by si měli koupit vstupenku v ceně nákladů za halu (a to nepočítám, že samotné závody také něco stojí), musela by stát vstupenka nějakých 90 tisíc korun. A protože bude stát tak dvě stovky, zbytek doplatí premiér Sobotka.

Máme to ale premiérem velkého granda. A třeba bude stejně štědrý i k pomalobruslení. Nebo k nebruslení. Nebo k jiným zábavám, ve kterých máme na mezinárodní úrovni pět lidí. A jak budou dotováni ti, co se nekoukají na sporty ale třeba u Vltavy na labutě? Kolik dostanou jako příspěvek od Sobotky? I na ně se přece jistě dostane. I na bigbítové kapely, na hráče pokeru, na závodníky v rychlém pití piva.

Podporu si zaslouží všichni. A tak všichni budou platit podporu všem. Tedy přímo ne, ale přes pana Sobotku. Nejdřív dají všechny své peníze jemu a pak on všechny rozdělí mezi ně.

Ráj na zemi. Úplně jsem se zasnil.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET