Jakl: Zájmové skupiny si rozdělily stát, povolen je jen jeden názor…
Publikováno 06.01.2015 v kategorii: Rozhovory

Pozitivní jistě bylo v uplynulém roce, že válkychtivost našich médií a politiků zůstala zatím ještě jen u slov, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Ladislav Jakl.

PZ: Co podle Vás přinesl rok 2014 pozitivního a negativního pro naši společnost?

Pozitivního? Leda to, že válkychtivost našich médií a politiků zůstala zatím ještě jen u slov, ale mám obavu, že letos vinou naprosté nezodpovědnosti dojde i na samo válčení. A negativního? Jistě, toho je určitě víc. K bruselským zákazům a příkazům si hbitě přidáváme další a další regulace a současná vláda v tom je přeborníkem. Bohaté zájmové skupiny si rozdělily stát a v médiích a ve veřejné diskusi je povolen jen jeden názor, ostatní jsou šikanovány, umlčovány a zesměšňovány.

PZ: Co si myslíte, že je potřeba v naší společnosti v příštím roce změnit?Nikdo z nás není inženýrem lidských osudů, společnost neumí měnit nikdo. Ta se může změnit jen sama. A k potřebě změny dojde jen tak, že dosavadní cesta se ukáže být slepou způsobem, který už nepůjde přehlédnout.

PZ: S jakým předsevzetím půjdete do nového roku?

Do nového roku si dávám obvykle stejná předsevzetí, jako do každého nového dne. Jedním z nich je, že naději je třeba hledat i tam, kde už ji nikdo nevidí.

Webdesign: Kabris|NET