Dvě vraždy stačí? Temné stíny Andreje Babiše.
Publikováno 09.09.2015 v kategorii: Postřehy

Má Babiš na krku dvojnásobnou vraždu? Nebo jde jen o zcela neobvyklou shodu podivných náhod? Listopad roku 2007. Ve svém bytě je nalezen mrtvý Tomáš Kejla.

Ten, který i podle mých informací Andreji Babišovi sjednával schůzky s různými osobami mocenských a obchodních struktur. Babiš se prostřednictvím těchto kontaktů snažil podle hesla „více miliard více ví“ vyjednat si zvýhodněné podmínky pro své podnikání. Jak to vím? Dvě takové schůzky sjednal Tomáš Kejla Babišovi na jeho pokyn i se mnou.

Tomáš Kejla podle některých informací utrpěl doma těžkou ránu do hlavy, podle jiných krvavé zranění. Podle oficiálních informací ale umřel nešťastnou náhodou. Tři dny před svou smrtí byl ovšem zcela zdráv a plný plánů, což mohu potvrdit osobně. Nezemřel třeba na smrtelnou nemoc, které se říká „moc toho věděl“?

Březen 2015. Ve svém bytě byl nalezen mrtvý podnikatel Peter Kovarčík. Podle některých informací utrpěl doma těžkou ránu do hlavy, podle jiných krvavé zranění. Podle oficiálních informací ale umřel nešťastnou náhodou. To je nám kolem pana Babiše smrtících náhod, že?

Kovarčík byl po dlouhá léta s Babišem jedna ruka. Byli to oba slovenští spolužáci na Vysoké škole ekonomické v oboru zahraničního obchodu. Oba je pak komunistické státní služby vyslaly na misi do Maroka, kde byl Kovarčík Babišovým přímým podřízeným. Úzké osobní i obchodní vazby je spojovaly podle kuloárních informací i po listopadu 1989, ostatně oba se velmi rychle stali milionáři ve stejnou dobu. Kontakty z pézetky uměli využít šikovně.

Z otevřených zdrojů lze zjistit, že v posledních letech ale jejich vztahy značně ochladly, třeba podle investigativní novinářky Slonkové dával Kovarčík najevo, že počátky Babišova zázračného zbohatnutí byly provázeny velmi podezřelými okolnostmi, o kterých Kovarčík asi věděl své. Nezemřel také na smrtelnou nemoc, které se říká „moc toho věděl“?

Že jsou to všechno jen mé domněnky? Jistě. Já si to tak ale opravdu myslím. A domněnky se přece zveřejňovat mají, jak nás učí dnešní mediální praxe. Navíc tyto mé domněnky se na rozdíl od jiných běžně publikovaných o něco opírají. Já na ty otázky odpovědět neumím. Jen se mohu na základě veřejně známých informací domnívat své.

Jiní by ale mohli konat a na ty otázky hledat odpovědi, třeba hlídací psi naší demokracie. Své agenty mají například ty různé takzvané protikorupční fondy. Jenže ty jsou s Babišem spjaty a zabývají se jen prefabrikací fantasmagorických nesmyslů, které mají odvést pozornost jinam. A Babišem placení novináři z jeho médií? Ale kdepak, ti za jeho peníze raději špiní a pomlouvají jiné, za rozplétání podivných úmrtí by je Babiš asi nepochválil. To, co vím já, vědí totiž zcela jistě také, a určitě i víc. Ale nikdy o tom nenapíší.

Ani já bych o tom prý neměl mluvit nahlas, jak mi radili někteří mí přátelé. Nebo že bych si měl začít platit ochranku. Jinak prý budu další na řadě. Jenže já myslím, že od této chvíle mi profesionální a diskrétní ochranku poskytne sám Babiš. Pokud by mi totiž teď někdo zkřivil některý z mých posledních tří vlasů, mnohým by asi hned došlo, jak to všechno bylo.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET