Veselovský si pozval Klausova muže. O uprchlické krizi padla věta, kterou stojí za to znát
Publikováno 10.12.2015 v kategorii: Ozvěna

Současní vládci EU, Francie a Německa jsou těmi, kdo organizují přísun ilegálních imigrantů do jádra Evropské unie, uvedl v rozhovoru pro internetovou televizi DVtv bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Václava Klause Ladislav Jakl.

Jakl odmítl v souvislosti s letošním přívalem imigrantů do Evropy mluvit o uprchlické krizi. „Neříkám tomu uprchlická krize, žádný uprchlík v Evropě není,“ uvedl a vysvětlil, že slovo uprchlík je právní pojem. „Status uprchlíka se přiděluje jednotlivcům ve velmi konkrétních situacích. Tady se pohybují, dejme tomu dva miliony, ilegálních přistěhovalců.“

Poukázal na to, že všechny civilizované země na světě, včetně nás, včetně USA, mají velmi sofistikovaná pravidla pro to, kdo do té země může vůbec vstoupit. Kdo získá povolení k dočasnému, k trvalému pobytu, kdo tam může pracovat. „Ta pravidla normálně fungují. Když tady bude Ukrajinec na stavbě pracovat bez víza a bez povolení, tak stavitel dostane šílenou pokutu, možná bude trestně stíhán. Ukrajince chytnou do klepet a vyvezou ho. Ta pravidla existují. Jenom někdo z nějakých ne příliš pěkných motivů rozhodl, že tato pravidla se masově přestanou dodržovat. A nejenom to. Že někdo zorganizuje transport ilegálních imigrantů sem do jádra EU,“ řekl Jakl.

Celé video je ZDE

Na doplňující otázku moderátora Martina Veselovského, kdo je ten „někdo“, kdo by měl organizovat transport imigrantů do jádra EU, pak Jakl uvedl: „Ten někdo jsou aktuální vládci EU, Francie, Německa a jednak někdo, kdo na tom jednak vydělává konkrétně bezprostředně, jednak někdo, kdo na tom sleduje obecnější, širší politické síly. Je to nepochybně konglomerát zájmů.“

Někdo jim dá pěkné eurovestičky, někdo je vybaví stejnými čluny

„Říkáte, že sami vládci EU jsou ti převaděči?“ zeptal se poněkud nevěřícným tónem Veselovský. „Nepochybně,“ přisvědčil Jakl a rozhodl se svůj názor blíže vysvětlit: „Jestli na jihovýchodní hranici Turecka 1500 kilometrů od hranice s EU je milion lidí, tak dostat je do Německa je ohromný logistický problém, který někdo platí, někdo financuje, někdo zajišťuje, někdo zabezpečuje. Někdo jim dá pěkné eurovestičky. Někdo je vybaví všemi stejnými čluny, někdo jim zajistí trajekty. To přece někdo dělá, někdo organizuje a někdo platí. A někdo také politicky kryje různými prohlášeními. A politicky šikanuje všechny, kdo se snaží dodržovat dosavadní platné zákony,“ konstatoval Jakl.

Někdo si možná myslí, že imigrace je ta správná eugenika naruby

Na to reagoval Veselovský otázkou: „Komu by to bylo ku prospěchu, kdyby tomu tak bylo?“

„Například všem, kteří chtějí vytvořit z EU jednotný centralizovaný unifikovaný a skoro až totalitní stát.“ „Tím, že sem dostanou dva miliony lidí z jiné kultury?“ zeptal se moderátor. „Tím, že postupně rozbijí jednotlivé parlamentní demokracie, které jsou, co lidská civilizace existuje, nejlepšími ochránci lidské svobody. Někdo chce z mezinárodní organizace, což je EU, vytvořit stát, který sice bude mít stejná práva vůči vám i vůči mně cokoli přikázat, ale nebude mít zpětnou vazbu v podobě nějaké demokratické kontroly,“ uvedl s tím, že někdo na migrační vlně chce vydělávat, ale někdo chce změnit demografickou strukturu.

„Možná si zvráceně myslí, že je to ta správná eugenika naruby. Nějakým způsobem ovlivnit genofond. Někdo si myslí, že vnesením jiné kultury, než která tu má tradici, se podaří definitivně rozbít kontinuitu kultury naší vlastní.“

Zastavit imigraci lze dvěma způsoby

Veselovský ale namítl, zda nejde jen o to, že uprchlíky prostě převážejí z Turecka převaděči, což ostatně dokumentovali mnozí novináři. „Ale jak se dostali těch 1500 kilometrů přes Turecko? Řecko a Turecko jsou sice členské státy NATO, ale nikdy mezi nimi nebyl podepsán mír. Ony jsou pouze ve stavu příměří. Byly to státy, které jako členské státy NATO mezi sebou vedly regulérní válku. Jejich hranice, když chtějí, nepronikne ani myš. Ani bárka. Oni to umějí. Ale nedělají to z nějakých důvodů. Protože na tom někdo profituje. Politicky, zájmově,“ upozornil Jakl.

Závěrem dodal, že migrační krize se prý dá buď zastavit obnovením hraničních kontrol uvnitř schengenského prostoru, nikoliv ovšem zadrátováním hranic. Nebo za pomoci společné shody na tom, že vnější schengenská hranice se začne přísně a pod tvrdou sankcí hlídat. V toto řešení ale nevěří.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET