V čem Zeman u havlistů pochybil
Publikováno 17.02.2016 v kategorii: Zlehka

Dlouhé dny jsem si lámal hlavu, co se tak nelíbilo naší havlistické mediální a politické frontě na Zemanově výroku s kalašnikovem.

Vždyť přece prezident Zeman neřekl nic jiného, než že politika lze odstranit demokraticky volbami, nebo nedemokraticky kalašnikovem. Co je na tom špatného? Co je špatného na tom, když člověk označí výměnu politika smrtící zbraní za nedemokratickou?

A najednou mi to došlo. Zeman svým výrokem totiž nenápadně zaútočil na syrské demokraty. Na tamní umírněnou opozici. Tito umírnění demokraté totiž chtějí odstranit vládu prezidenta Asada právě kalašnikovy a jinými zbraněmi, včetně děl, minometů a raket. A jelikož jsou to demokraté, tak jejich způsob umírněné opoziční kritiky přece nemůže být nedemokratický.

Takže havlistům vadilo, že Zeman označuje metodu „kalašnikov“ za nedemokratickou! Kdyby řekl, že existují dva demokratické způsoby výměny politiků: volbami nebo kalašnikovem, byla by naše politická a mediální fronta jistě spokojena. Že mi to došlo teprve teď, není žádný div, jsem jen obyčejný smrtelník. Ale jak mohl takovou hrubku udělat sám prezident Zeman?

Takže, pane prezidente, nedivte se. Vylučovat kalašnikov z demokracie je formou skrytého sprostého úroku na naše syrské přátele.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET