Dvanáctý ročník Cimrfestu se blíží
Publikováno 22.02.2016 v kategorii: Hudba, Ozvěna

Letos již podvanácté proběhne kultovní festival Cimrfest, který se koná na památku skvělého bubeníka Zdeňka Cimmermana. Od roku 2005 vždy na stejném místě, ve Vagonu na Národní třídě a ve stejný den, 28. února od 19.30.

„Festival Cimrfest své jméno nese po legendárním bubeníkovi kapel Folimanka Blues, Etal a Hokr a především nezapomenutelném kamarádovi a baviči Zdeňku Cimmermanovi, který zemřel právě v únoru 2005. Od té doby ale za ním do muzikantského nebe odešlo mnoha dalších muzikantů, kteří sice tady dole bolestně chybějí, ale mnohé tu po nich zůstalo. Proto se Cimrfest každoročně pořádá na jejich památku a jejich počest, na počest všech známých i méně známých muzikantů, kteří tu už s námi nejsou,“ říká frontman kapely Folimanka Blues, Ladislav Jakl.

Ovšem nebude se jednat jen o smutnou pietu, to by si ti nahoře ani nepřáli. Vždy jde o pořádný bigbítový večer, který stojí za to si pěkně užít. Každý rok bývá sestava kapel jiná. Letos kromě pořádající kapely Folimanka Blues zahraje svižná sestava Votchi a trio Ztracené iluze, což jsou bratři Zatloukalovi s Jamajkou Koblicovou.

Kdo si chce povyrazit u výživného bigbítu, popít s kamarády a třeba i trochu zavzpomínat, nemá lepší volbu.

Více informací o kapele Folimanka Blues naleznete na www.folimankablues.cz.

cimrfest16bign

Webdesign: Kabris|NET