Odpůrci islámu založili Alternativu pro ČR 2017, podpořil je i Jakl
Publikováno 30.06.2016 v kategorii: Publikované články

Sociolog Petr Hampl byl na nedělním ustavujícím sněmu v Praze zvolen předsedou nově vzniklé strany Alternativa pro Českou republiku 2017. Strana chce bojovat proti islamizaci a multikulturalismu. Evropskou unii hodlá transformovat zpět do Evropského společenství. Nevylučuje ani podporu „czexitu“.

hampl

Prvním místopředsedou se stal publicista Petr Štěpánek. Strana, která se zrodila v okruhu některých členů bývalého Bloku proti islámu, o tom informovala v tiskové zprávě.

Sněm pověřil Hampla vypracováním podrobného politického a volebního programu. Alternativa chce mimo jiné zastavit multikulturalismus a islamizaci Evropy nebo transformovat EU zpět do podoby Evropských společenství.

„Nebude-li to možné, pak czexit,“ uvedli zástupci strany. V základních programových tezích dále zdůraznili, že chtějí zjednodušit daňový systém, zredukovat zbytečné regulace či zákony, „odstřihnout“ politické neziskové organizace od veřejných rozpočtů, zrušit koncesionářské poplatky a „napravit“ veřejnoprávní média.

Jakl kritizoval „sociální inženýry bruselské“

Podporu nové straně naznačil ve videozdravici zveřejněné na Facebooku bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl. Důležitým tématem, kterým by se nová strana měla zabývat, je podle něj bruselská byrokracie.

„Asi nejdůležitějším tématem je, jestli dovolíme těm sociálním inženýrům bruselským a probruselským, aby nadále prováděli a dál ještě roztáčeli své divoké experimenty se svobodnými evropskými národy a jejich občany. Pokud vznikající alternativa pro Česko uchopí právě toto téma, tak bych ji v tom moc přál a moc fandil,“ uvedl Jakl, který v současnosti působí v Institutu Václava Klause.

Sněm podpořil exprezidenta v jeho iniciativě ustavit kontinentální organizaci Alternativa pro Evropu, jež by zastřešovala obdobně zaměřené evropské politické strany (více čtěte zde). Alternativa si přeje stát se členem takového celoevropského hnutí.

Blok proti islámu se rozpustil v květnu na svém sněmu. Jeho lídr Martin Konvička založil vlastní iniciativu. Hamplova skupina, která iniciovala vznik Alternativy pro Českou republiku, se kvůli podobnému názvu dostala do sporu s již zaregistrovaným subjektem Alternativa pro Česko (APČ).

Zdroj

 

Webdesign: Kabris|NET