Ladislav Jakl se směje evropským lídrům: Jste horší než Milouš Jakeš. Bestie se odkopala, lidé to všechno slyšeli
Publikováno 01.07.2016 v kategorii: Ozvěna

Bruselští „centralizátoři“ a „unifikátoři“ nemají ani tolik sebereflexe, kolik jí měl Milouš Jakeš na sklonku předlistopadového režimu, píše bývalý spolupracovník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl v článku, který byl zveřejněn na serveru Neviditelný pes.

Milouš Jakeš se půl roku před kontrarevolucí svěřil svým soudruhům na Červeném hrádku, že „jsme to s tou socializací trochu přešvihli“. Podle Jakla tak měl více sebereflexe než dnešní „eurosoudruzi“. „Že bychom dnes slyšeli od bruselských centralizátorů a unifikátorů, že to s tou eurointegrací ‚trochu přešvihli‘? To by museli dorůst aspoň Jakešova formátu. A tak melou o tom, že referendum je vlastně skoro nerelevantní. Co by říkali, kdyby oni vyhráli o tisícinu procenta?“ ptá se Jakl.

Z Kremlu doporučení nezněla. Zato z Číny…

Poukazuje na to, že stále dokola slyšíme, jak se v Kremlu slaví. Rusové přitom z oficiálních kruhů neřekli nic, kromě neutrálního postoje. A už vůbec nikdo neumí doložit, že by snad před referendem z Kremlu zněla nějaká doporučení.

Ale zněla odjinud. Z Pekingu, od čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. „Vládce u nás tak proklínané čínské říše se před referendem opakovaně nahlas a veřejně vyslovil proti brexitu. Že to u nás nemělo skoro žádnou publicitu? Že tisíckrát větší publicitu měla nedoložená údajná ruská podpora brexitu? To je přece normální, naše média pracují podle doporučení ‚nehodící se škrtněte‘,“ píše Jakl.

Jsou to čínští agenti

Ironicky k tomu dodává, že Kalousek je rafinovaný čínský agent. „A čeští novodobí pragováci, kteří peticí prosili Brity, aby ti neodcházeli od Junckera ke své královně, to jsou čínští agenti jakbysmet,“ podotýká Jakl.

Závěrem uvádí, že v brexit nevěřil a ani teď si jím není zcela jist. „Bestie bude kopat. Ale ten striptýz eurohujerů v politice i v médiích stál v posledních dnech za to. Národ je viděl, slyšel, pochopil. Jejich strach je úplně oprávněný,“ dodal Jakl.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET