Zuřivé projevy proti Merkelové „muslimce“ na pražském náměstí. Konvička prozradil, že chystá další akci
Publikováno 30.08.2016 v kategorii: Ozvěna

Po dalších protestech, které se odehrály před Úřadem vlády nebo na Loretánském náměstí, se protestní akce proti Angele Merkelové konala i na Malostranském náměstí. Pořádalo ji hnutí Islám v ČR nechceme a další organizace.

Na demonstraci se již během odpoledne scházeli odpůrci Merkelové z dalších akcí, zejména z protestu od Úřadu vlády, odkud to měli jen několik set metrů. Mezi účastníky se objevily transparenty dávající najevo negativní názor na Merkelovou. Jeden z nich například informoval, co jsou dva německé dárky Evropě: Nacismus a islám. Oba dary byly na transparentu vyobrazeny za pomoci hákových křížů. K vidění byly i jiné kříže, odkazující ke křesťanské tradici kontinentu. Další vzkazy vyjadřovaly, převážně v němčině, názory na samotnou Angelu Merkelovou. Bylo možné si přečíst poselství jako „Merkel muss weg“, nebo „Gegen Merkel“. České vzkazy hlásaly třeba „Nechci v Česku teroristy“.

Nad hlavami demonstrantů vlálo také množství vlajek – českých, německých a také vlajek EU, které ovšem byly přeškrtnuté krvavě červeným křížem. Originální inovaci ve vybavení demonstrantů představovala oběšená maketa makrely, která je mezi odpůrci Merkelové oblíbenou přezdívkou německé kancléřky.

Mezi demonstranty se procházel hlavní protagonista hnutí Islám v ČR nechceme, senátní kandidát Martin Konvička, v zářivě bílé košili s logem hnutí a knihou v podpaždí. Zajímavý barevný kontrast k němu tvořily černé šaty Kláry Samkové. Advokátka, která se proslavila ostrým projevem proti islámu, při kterém odešel turecký velvyslanec, byla rovněž mezi řečníky.

Merkelová – muslimka

Série projevů začala před několika stovkami lidí, kteří náměstí velmi slušně zaplnili, kolem půl páté. Jako jedna z prvních promluvila Tatiana Festerlingová, zástupkyně německého hnutí Pegida, které dlouhodobě protestuje proti politice přijímání migrantů Angely Merkelové. Podle zástupkyně Pegidy se Němci od Merkelové distancují, nepodporují její politiku a dokonce ji nepovažují za svou kancléřku. „Říkáme jí doma Merkelová – muslimka. Merkelová pozvala islám a tím i teror do Evropy,“ informovala náměstí za pískotu publika.

Po Festerlingové vystoupil Petr Štěpánek, senátní kandidát a místopředseda Alternativy pro Českou republiku. „Merkelová musí pryč – a Sobotka taky,“ rozpálil náměstí. Pak pro inspiraci zmínil, že už jednou se zahnat muslimské nájezdníky podařilo. „Stalo se to 12. září 1683, kdy spojená vojska pod velením slavného vojevůdce a pozdějšího polského krále Jana Sobieského u Vídně na hlavu porazila turecká vojska a zahnala mohamedány zpátky. Stálo to život mnoha mužů a mnoha žen. Pokud dovolíme, aby v Evropě zvítězili politici jako je Angela Merkelová nebo náš Sobotka, pak smrt těchto lidí byla zbytečná, protože islám dobude Evropu o 350 let později,“ zaznělo z pódia za výrazného ohlasu.

Nakonec se Štěpánek, který se proslavil jako kritik České televize, pustil i do neobjektivního veřejnoprávního vysílatele. Lidé mají podle něj právo sdělovat své názory, aniž by byli nálepkováni jako extremisté nebo náckové.

Před sedmnáctou hodinou akci „oživily“ dvě muslimky v hidžábech, procházející kolem demonstrantů. Setkaly se s hlasitými projevy nelibosti.

Jedním z vrcholů akce bylo vystoupení Martina Konvičky. Ten vyjádřil víru, že Němci Angelu Merkelovou sesadí, ovšem tím podle něj islámský problém nezmizí. „Válku proti islamizaci“ podle něj se současnými politiky nedokážeme vyhrát. Jak toho dosáhnout, k tomu hnutí Islám v ČR nechceme plánuje velkou konferenci všech protislámských hnutí. Sejít by se měla po krajských volbách. Ještě předtím však prý Konvička chystá jinou velkou akci.

Jedenáctého září, na patnácté výročí útoků na New York, chystá akci před pražskou ambasádou Saúdské Arábie. Tam se podle svých plánů „těm potvorám vysměje“.

Po něm zaujal temperamentním rockerským výstupem Ladislav Jakl. Někdejší poradce prezidenta Václava Klause v černé kšiltovce zaútočil na kancléřku Merkelovou, která podle něj za celou kariéru neudělala nic, s čím by Jakl souhlasil. Zmínil její „utahování šroubů“ Evropské unie či chování kolem eurozóny, například k Řecku.

„Je to věc německých voličů. Ale až ji budou odstraňovat, já jim budu fandit,“ uzavřel. U nás bychom takový problém nemuseli řešit, kdyby nebylo „patolízalů a eurohujerů“. Nejvýznamnějším, a proto nejnebezpečnějším je podle řečníka předseda vlády. Na jméno premiéra Sobotky se ozval zuřivý pískot. „Sledujeme takové projevy servility, že to začíná připomínat ódy na Stalina v padesátých letech,“ myslí si Jakl.

Na akci dále vystoupil například Michael Semín z hnutí D.O.S.T., které mělo i několik transparentů a vlajek mezi diváky.

Před osmnáctou hodinou akce na Malostranském náměstí skončila. Účastníci chtěli původně jít Nerudovou ulicí na Hradčanské náměstí, kam Angela Merkelová zamířila na večeři s prezidentem Milošem Zemanem. Úřady však průvod zakázaly, neboť Hradčanské náměstí mají pro svou akci pronajaté sympatizanti kancléřky Merkelové.

Podle médií přítomných na místě jich dorazilo asi 30, a na náměstí se podařilo proniknout asi dvaceti odpůrcům Merkelové. Obě skupiny oddělovala policie. K sympatizantům Merkelové na ohlášené akci promlouvali řečníci, mimo jiné před Hradem zaznělo, že „Putin je masový vrah“ a že z východu nikdy nic dobrého nepřišlo.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET