Nesmím kvůli ODS vyslovit slovo Putin, postěžoval si Klaus mladší na debatě, kde se mluvilo o rasistovi a agentovi Ruska Trumpovi, levičákovi Kalouskovi a převzetí moci od havlistů
Publikováno 19.12.2016 v kategorii: Ozvěna

REPORTÁŽ Konzervativní Akce D.O.S.T. uspořádala v pondělí debatu na téma „2017 – rok kontrarevoluce?“ Vystoupili zde Petr Hájek – šéfredaktor internetového magazínu Protiproud, Ladislav Jakl – politický analytik z Institutu Václava Klause, Václav Klaus ml. – školský expert ODS a Michal Semín – místopředseda Akce D.O.S.T.

Všichni vystupující se shodli, že Brexit, zvolení Trumpa či vzestup národoveckých sil v Evropě jsou sice pozitivní signály, ale kontrarevoluce to ještě není. Establishment je silný a bude se bránit a mstít. Čili budoucnost hodnotili poměrně zdrženlivě s nijak velkým optimismem. Příští rok ale každopádně bude významným, možná klíčovým, kdy se rozhodne.

Je zde opět sovětský Brusel – a domácí kolaboranti

Petr Hájek řekl, že Česká republika není suverénní zemí a establishment má dvojí loajalitu – k Bruselu a Berlínu a současně ke svým vlastním zájmům v ČR. Je zde opět sovětský Brusel – a domácí kolaboranti. Kontrarevoluce dle něj nemůže proběhnout, dokud nám vládne Brusel.

Establishment (kavárna, neziskovky atd.) má nadále v rukách všechny mocenské a mediální páky a politika byla poražena. Vzniká ale neorganizovaný autentický odpor a zárodky vzpoury proti nynější moci, společnost se začíná probouzet. Začínají se opět projevovat zájmy. Lidé tu dle Hájka nechtějí několik milionů islámců a „soudruhů imigrantů“.

Podle něj se ale zdaleka nerodí kontrarevoluce – není u nás masivní odpor proti bruselskému diktátu. Kdyby u nás bylo referendum o EU, tak by dle něj dopadlo jako minule. „Jsme v mezistavu, kdy se může stát cokoli. Rok 2017 bude klíčovým, rozhodujícím rokem,“ řekl Hájek.

Civilizační chaos či převrat generálů proti Trumpovi?

Válka s Ruskem, která dle něj již nyní probíhá, může dle Hájka dospět k terminální fázi. Trump je naděje, ale neznamená, že nedojde k eskalaci konfliktu s Ruskem. Trump prolomil zeď. Budoucí americký prezident bude postupovat dle toho, co slíbil. To je ale obrovská akce, která vyvolá obrovskou reakci. Hájek řekl, že nemá iluze o tom, jakou reálnou mocí disponuje ve skutečnosti americký prezident, a varoval, že k válce s Ruskem může dojít „omylem“ či převratem amerických generálů. „Válka je dnes možná blíž,“ řekl.

Civilizační chaos bude podle Hájka tak dominantní, že bude mimo veškerou představivost a vše ostatní, co se nám předkládalo, bude čajíček. Naše civilizace je velmi zranitelná a může se zhroutit jak domeček z karet.

Volby, i kdyby dopadly dobře, toho dle něho moc nevyřeší. Establishment bude reagovat tvrdě a může zrušit poslední zbytky svobod a cenzurovat internet. Něco zásadního se dle Hájka každopádně stane – katastrofa, nebo východisko. Sjednocovat pravici v ČR dle něj nelze, protože žádná pravice neexistuje. Miroslav Kalousek je dle něj levicový havlista.

„Prokremelské zločinné weby“ jsou dle Hájka alternativou. „Kdyby nás aspoň z Kremlu financovali, mně by to nevadilo,“ smál se Hájek.

Rasista, misogyn a Putinův agent

Ladislav Jakl připomněl, že média předhazovala Donalda Trumpa jako člověka, který nenávidí ženy, jako rasistu a Putinova agenta, přitom „zapomněla“ zmínit, že Trump má poměrně propracovaný plán pro prvních 100 dnů u moci. Srážka Trumpa s administrativou bude ostřejší, než si dokáže sám představit. Tyto struktury byly budovány desítky let a budou se bránit, protože jim jde o vše.

Odpověď na otázku, zda dojde na kontrarevoluci, rozdělil Jakl na několik období. Pokud jde o samotnou blízkou budoucnost, kontrarevoluci nečeká. Pokud jde o horizont několika příštích let, věří, že Trump během několika let moc těch, kteří mu budou házet klacky pod nohy, zlomí. Ale v delším časovém horizontu se havlističtí postdemokraté vrátí poučenější a konsolidovanější. „Světové univerzity a média vrhnou na trh spousty robotů,“ řekl.

Jakl též zmínil, že volební právo žen byla chyba. Podle něj bylo správné, že volební právo měly dříve rodiny jako základní stavební kámen společnosti a volební právo žen bylo jedním z nástrojů pro rozpad rodiny. „Tato noc nebude krátká,“ řekl ne příliš optimisticky Jakl.

Podle Jakla by lidé měli spolupracovat v těch věcech, na kterých se shodnou a nevyhýbat se spolupráci jen proto, že v něčem s někým nesouhlasíme. „Ve věci vystoupení z EU jsem ochoten spolupracovat s kýmkoli,“ řekl Jakl.

Nesmím vyslovit slovo ‚Putin‘…

Václav Klaus ml. definoval kontrarevoluci jako vzpouru proti revoluci nové levice, která nenávidí rodiny, národy a chce totalitně ovládat masy. Zmínil, že vidíme jisté pozitivní změny a trendy v Polsku, Maďarsku, Rakousku, Velké Británii či USA. Brexit byl pro havlisty „porážkou u Moskvy“, Trump je pro ně „Stalingradem“. I dnes máme státní umělce, kteří dostávají dotace na své hovadiny.

Klaus ml. zmínil hodnoty, na kterých by měla kontrarevoluce stavět. Normální je pracovat, nikoli čerpat. Demokracie je možná jen v národních státech; a když se sejde Jakut, Čečenec a Papuánec, demokracii nevytvoří. Země, které nemají hranice, směřují k zániku. EU nemá hranice. Kdyby národní státy měly hranice, státy by se proti imigraci bránily. Je třeba bojovat proti toxicky sebevražedným ideologiím multi-kulti, gender a nárokovým právům. Kontrarevoluční aktivita má být politická, pracovní, společenská a publicistická. Pilířem jsou občan–rodina–obec–stát.

„Nesmím vyslovit slovo ‚Putin‘. Mám před primárkami v ODS a sedím vedle Jakla,“ smál se Klaus ml.

1517, 1717, 1917, 2017

Podle Michala Semína Brexit, Trump a tak dále jsou sice pozitivními věcmi, ale kontrarevolucí ještě nejsou. Zmínil několik klíčových dat revoluce končících číslem 17. V roce 1517 proběhla Lutherova vzpoura proti rozumu, který Luther nazval „Ďáblovou nevěstkou“ a zavládl subjektivismus.

V roce 1717 byla založena první lóže svobodných zednářů a zde vznikly zárodky osvícenství a Velké francouzské revoluce, které měly člověka „osvobodit“ od Boha. Osvícenská kavárna chtěla svrhnout Boha z trůnu a dosadit na něj abstraktního Člověka a abstraktní Lidstvo.

Rok 1917 byl rokem bolševické revoluce v Rusku, která stála na ideji nového člověka „osvobozeného“ od identity národní, pohlavní či náboženské, které jsou podle marxistů pouze společenskými konstrukty a nejsou přirozené.

Revoluce i kontrarevoluce mají dle Semína duchovní podstatu. Bez vertikály náboženství bloudíme. Skutečná kontrarevoluce proběhne, až si uvědomíme důležité hodnoty: 1) zdravý rozum a pravda, 2) svět založený na Řádu, který jsme nevymysleli, ale zdědili – že muž a žena mají odlišné role, důležitost rodiny a vlastenectví, 3) vztah k Bohu.

Příští rok bude dle Semína přelomový, i kdyby „efekt Trump“ vyzněl do ztracena. Připomněl zjevení ve Fatimě z roku 1917, kdy se třem pasáčkům zjevila Panna Maria. Toto zjevení je klíčem. Církev je dle něj v hluboké krizi a papežství nebylo nikdy v takovém úpadku. Papež je velmi populární u nepřátel církve. Názory papeže Františka nejsou neomylné a katolík by jim měl odporovat, pokud odporují tomu, co Církev učí po dva tisíce let.

„O tom, jaký bude svět v roce 2017, svými postoji a činy rozhodneme sami,“ řekl Semín. Podle něj je potřeba, aby se lidé setkávali a nekomunikovali spolu jen na internetu a na Facebooku. Vidí cílený útok na českou hospodu jako na místo, kde lidé debatovali a důležitých věcech.

Zpěvák Pepa Nos obveselil dotazem, zda jsou přítomní připraveni na převzetí moci v roce 2017. Ladislav Jakl s pobavením reagoval, že ho takové myšlenkové cvičení baví, ale neví, zda by byl dobrým diktátorem.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET