Běžte se vycpat. Ženy se smějí Ladislavu Jaklovi za to, čím je včera osprchoval
Publikováno 21.12.2016 v kategorii: Ozvěna

Originálním způsobem reagovala blogerka na svém blogu na serveru Aktuálně.cz Veronika Vendlová na poslední provokativní výrok Ladislava Jakla, spolupracovníka exprezidenta Václava Klause.

„Jestli se mě chcete zeptat, jestli myslím, že volební právo žen byla chyba, tak já říkám ano a dodávám, že to není nic proti ženám, protože předchozí volební právo bylo právo rodiny. Rodina měla hlas, to byla ta jednotka. V okamžiku, kdy rodina nebyla jednotkou vůči státu, tehdy byl založen průšvih rodiny v dnešním slova smyslu,“ řekl doslova Jakl. Uvedená slova pronesl na diskusním večeru Hovory na pravici na téma „Rok 2017 – rok kontrarevoluce?“, který uspořádalo sdružení Akce D.O.S.T.

Původní text je ZDE

„Vše, co teď prožíváme, považuji pouze za aktuální podobu společenského, civilizačního trendu, který začal zhruba na konci 19. století proletarizací, plebejizací, všeobecným volebním právem, také všeobecným volebním právem žen,“ tvrdí Jakl. Prohlásil, že „povinný optimismus“ nám brání vidět hloubku průšvihu a opíjení se tím, že věc není tak zlá, tak špatná, nikomu podle něj neprospěje.

Vendlová v reakci na Jaklova slova píše, že reakcí na „výroky některých mužů, kteří podobně jako Ladislav Jakl uvedli, že za rozklad rodiny může všeobecné volební právo žen“, byl vznik nové, čistě ženské politické strany.

Celý text blogu je ZDE

„Během jednoho dne bylo ‚posekáno‘ čili dojednáno vše potřebné, tzn. forma kandidujícího uskupení, systém komunikace a koordinace, odpovědnosti, rozděleny kompetence, sestaveny kandidátní listiny do všech krajů a připraveny základní teze programu a hodnotový rámec, včetně marketingové strategie. Byl sestaven rovněž silný mediátorský tým – to pro budoucnost, až dojde k neshodám. Komunikovat s veřejností se začalo velmi efektivně hned druhý den a první tisková zpráva způsobila doslova společenskou explozi,“ fabuluje Vendlová a pokračuje:

„Zbývající doba do voleb pak byla využita tak, aby dobře fungovala velmi jednoduchá, ale náročná kampaň, komunikace s veřejností a médii, ale také příprava na období po volbách. Z finančního hlediska to nestálo nic než pár peněz pro ty, kdož se po dobu do voleb věnovaly dění naplno a organizačně.

Cílem bylo uspět a začít řídit resorty, které mají co do činění s rodinou a financemi. Proto bylo nutné velmi dobře zanalyzovat dění v resortech, rozpočty krajů a také samospráv. Největší změny se plánovaly v oblastech, které se týkaly financí, zdraví, vzdělání a zejména sociálních věcí, práva a práce.“

Ve své fabulaci připustila také, že vznik ženské strany vyvolá odpor: „Proti této politické formaci se vznesla velká vlna odporu spojeného se snahou o výsměch a samozřejmě na své si přišla i některá sexistická prasátečka, která místo odborností jednotlivých žen řešila to, jak vypadají, zda jsou tlusté, nebo tenké a co mají zrovna na sobě. Zkrátka nikdy v minulosti nebyla politika zábavnější. Heslem se stalo ono důvěrně známé: Běda mužům, kterým žena vládne.“

A jak by to s novou stranou ve volbách dopadlo? „Všechno do sebe zapadlo a negativní kampaň možná nakonec rozhodla. Ženy totiž konečně volily ženy a formace rozdrtila konkurenci. Mohla sestavovat vládu. Zazvonil zvonec, ale to zdaleka nebyl ještě konec. Začaly se totiž dít neuvěřitelné věci…,“ uzavírá svůj blog Veronika Vendlová, která má za sebou zkušenosti v komunální politice.

Webdesign: Kabris|NET