Klausův Jakl se rozepsal o multikulturní výchově, jen trochu jinak, než bývá zvykem
Publikováno 02.06.2017 v kategorii: Ozvěna

Někdejší spolupracovník Václava Klause Ladislav Jakl se rozepsal o multikulturní výchově v České republice. Vzal to ovšem z jiného konce, než bývá obvyklé. Poradil muslimům, co všechno by se měli naučit, pokud chtějí žít v české společnosti a zapadnout mezi nás.

Ladislav Jakl má za to, že multikulturní výchovu, po které se v České republice tak často volá, je třeba podpořit a rozvíjet. Dnes a denně kolem sebe vidíme, že lidé přistupují ke svým bližním s mnoha předsudky. Lidé se k sobě často chovají přímo nepřátelsky a s tím se podle Jakla musí něco udělat.  

A nejlepší bude začít u vychovávání muslimů, kteří chtějí žít v západní či střední Evropě.

„Ráno si frekventanti kursu – chlapci, dívky i dospělí – nastoupí do autobusu a vyrazí společně do nějaké jihočeské vsi. Nejdřív by zašli na mši do místního kostelíka. A pak se povinně zúčastní venkovské zabíjačky včetně ochutnávky všech vepřových lahůdek. Mohli by i s mírou popít trochu piva nebo na slehnutí jednu malou slivovici. Načež by si prostovlasé muslimské ženy v krátkých sukních zaskákaly přes oheň a všichni pak u něj zazpívali něco lidových písní, třeba Když Janek na Turka šel nebo Svatý Vavřín, to je ta, jak se peče děťátko jak ryba, než ho ten zlý pohan posnídá,“předložil svůj návrh Jakl.

Celý komentář naleznete ZDE.

Především u muslimské mládeže pak podle Jakla můžeme doufat, že muslimové pochopí českou mentalitu a akceptují ji.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET