Bílí muži na tahu. Klaus ml. a spol. cítí, že nadešel jejich čas
Publikováno 28.06.2017 v kategorii: Ozvěna

Zatímco politická reprezentace zprava doleva řešila vládní krizi, na náměstích českých měst demonstrovaly tisíce občanů za lepší Česko bez Babiše a prezident republiky se chystal na cestu do bratrské Číny, sešla se ve čtvrtek 11. května v parlamentní kavárně Demokracie skupina lidí, jíž leží na srdci docela jiné problémy. Na přednášce s názvem „Šance normálního muže ve věku politické korektnosti“, konané na sněmovní půdě pod záštitou Tomia Okamury, si daly sraz vesměs známé postavy názorově konzervativního proudu veřejného dění.

Tématem bylo údajně ohrožené postavení bílých heterosexuálních mužů v moderní společnosti. Náprava údajného útisku bílých mužů ve státě, kde přes devadesát procent obyvatelstva tvoří etničtí Češi, je ovšem jen jedním z témat, která chce tuzemská konzervativní scéna protlačit nejprve do veřejné diskuse a pak především do reálné politiky. Cítí totiž, že éra Donalda Trumpa, Viktora Orbána či britského odchodu z EU by mohla být k jejich receptům na uspořádání společnosti nakloněna příznivěji než liberalismus předchozích dvou dekád.

Obvyklí podezřelí. A dost!

Na soaré v kavárně Demokracie byli k vidění většinou „obvyklí podezřelí“ konzervativní scény, vesměs lidé z okruhu akce DOST, případně spolupracovníci exprezidenta Klause. Po úvodu Tomia Okamury promluvila spisovatelka Věra Nosková, autorka knihy Chraňme muže, a nastínila apokalyptickou vizi společnosti bez mužů, v níž by bez dohledu inženýrů záhy explodovala parní potrubí, bez kontroly vědců se přehřály reaktory jaderných elektráren a z nebe by pršela letadla, neřízená pány piloty.

Po bizarním sci-fi výletu do odmaskulizované společnosti se slova ujal spisovatel a novinář Benjamin Kuras a satiricky pohlédl na zoubek genderové problematice, především módě přidávání dalších a dalších konfigurací sexuální identity, šířené zejména z amerických univerzit. Konzervativní katolík Michal Semín, ředitel Institutu svatého Josefa, zase pohovořil o totalitní povaze feminismu. Z publika projevům přihlížel například dlouholetý kolega Václava Klause, hudebník a pivní znalec Ladislav Jakl. Ideovým otcem celé akce pak byl drobný podnikatel a další ze signatářů DOST Petr Hampl.

Leitmotiv setkání byl jasný – Západ je v rozkladu, ovládly ho zhoubné ideologie feminismu, kulturního marxismu a falešného humanrightismu a vůbec nejvíc to schytává mládež, která se pro samé iPhony, hip hopy a genderově nestabilní hvězdy showbyznysu už zcela odrodila a nerespektuje vlastenectví ani přirozený řád věcí, v jehož jádru stojí rodina, řízená patriarchou (pochopitelně heterosexuálním a bílým). Tento obecný rozklad pak nejvíce doléhá na normální muže – pořádní chlapi ze staré školy jsou už ohroženým druhem.

Na akci se dostavilo i několik mladých novinářek z názorově levicových médií: jedna z nich, dokumentaristka a žurnalistka Apolena Rychlíková, si směrem k diskutérům, s výjimkou paní Noskové důstojných pánů v nejlepších letech, neodpustila nepěkné poznámečky: zda prý se tu řeší obecný deficit mužnosti ve společnosti, nebo spíš přirozený úbytek testosteronu pánů řečníků.

Sněmovní přednáška o ohrožení chlapů růžovou kastrující armádou feministek, gayů, transsexuálů a lidí z neziskovek mohla na člověka z velkoměstsky liberální sociální bubliny působit poněkud obskurně. Nicméně není pochyb, že podobně zabarvená vyprávění nabírají v rámci Západu na popularitě, a to i mezi nejmladší voličskou demografií. Po celé Evropě i USA mají tyto příběhy vždy trochu odlišné zabarvení i jiné vypravěče, ale k velkému revivalu konzervativního myšlení, zejména ve společenských otázkách, zřejmě skutečně dochází.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET