Folimanka Blues slaví 25 let!
Publikováno 23.05.2018 v kategorii: Hudba

Kultovní rocková kapela Folimanka Blues, jejímž kapelníkem a autorem písní je Ladislav Jakl, vznikla v roce 1993. Letos tak slaví své čtvrtstoleté jubileum. Velká narozeninová oslava vypukne v Malostranské besedě ve středu 20. června už od 19 hodin a nepůjde jen o běžný koncert. Na gratulanty bude čekat nejedno hudební, pivní a další překvapení.

Folimanka Blues hraje vlastní tvorbu, její písně jsou hořké a drsné jako sám život. Kapela má za sebou pohnutou historii. Vydala čtyři alba a koncertovala nejen po celých Čechách a Moravě, ale také na Slovensku, v Rakousku, Polsku, Německu i v USA. Její řady postupně navždy opustili čtyři členové, posledním žijícím zakládajícím členem je tak pouze L. Jakl. Kapela ale vždy povstala, našla nové zkušené muzikanty od slovenské Rožňavy až po jihočeský Český Krumlov a hraje i mnoho nových písní.  Během narozeninové show tak představí svou nejsoučasnější podobu.

Folimanka Blues: Ladislav Jakl – kytara, zpěv, Hadži Hrkal – basová kytara, Eugen Pál Baláž – kytara, Pavel Jiroušek – klávesové nástroje, Martin Tvaroh – bicí

   

Webdesign: Kabris|NET