Ladislav Jakl znovu vystoupil v médiích a opět křik. Šéf organizace pečující o uprchlíky neudržel nervy na uzdě a napsal…
Publikováno 09.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Hostem pořadu DVTV byl ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Václava Klause Ladislav Jakl, který nyní kandiduje za SPD do Senátu. Jeho vystoupení ovšem důrazně odsoudil na sociální síti twitter ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek. Opakuje se tak trochu situace z nedávných Událostí, komentářů v ČT, kde se proti Jaklově účasti ve studiu postavil profesor Igor Lukeš z Bostonské univerzity.

Jakl v pořadu mimo jiné zdůvodnil to, proč kandiduje za SPD. Podle jeho slov je pro něj zásadní odpor k migraci, jinak jej program SPD vůbec nezajímá. „Migraci organizuje a řídí EU,“ poznamenal také Jakl. Na SPD mu je také sympatické to, že nejdůsledněji zastává své postoje vůči utahování šroubů bruselské byrokracie a organizované migraci. 

„Migranti a Evropská unie nám berou naše české hřiště,“ míní Jakl, pro nějž je svoboda důležitější než demokracie. V pořadu hovořil také o hlasovacím právu žen, o němž v minulosti hovořil jako o chybě. „Když se to bez něj dařilo ve Švýcarsku, tak to zcela možné je,“ sdělil Jakl. 

  • Video najdete ZDE

Na Jaklovo vystoupení zareagoval na Twitteru ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek. „Jakl v DVTV je degradací celé DVTV. Koho zajímají jeho dezinformace a názory? Kdo tam bude příště? Staník, Semelová?“ napsal Rozumek. 

A není sám, kdo v těchto dnech na Jakla reaguje. Před čtrnácti dny Jakl v pořadu Události, komentáře ČT24 vytočil profesora mezinárodních vztahů z bostonské univerzity Igora Lukeše. Pánové měli debatovat o situaci v USA a o rusko-amerických vztazích, jenže to skončilo tím, že Lukeš kritizoval délku Jaklových vlasů.

Moderátor Michal Kubal se v tu chvíli Jakla zastal. „Já myslím, že nezáleží na tom, jak kdo vypadá, pojďme se bavit o tom, jaké argumenty tady zaznívají,“ požádal profesora. „Já ten koňský ohon nevidím a nikdy bych ho nezmínil, nebýt toho, že tady slyším ty absurdní lži, které jsou vypůjčené ze slovníku Kremlu, který dezinformuje diváky právě tímhle způsobem,“ rozčiloval se dál pan profesor.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET