Ředitel Deníku Referendum: S lidmi, jako je Jakl, se nediskutuje, není hoden oponentury
Publikováno 09.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Někdejší spolupracovník exprezidenta Václava Klause Ladislav Jakl se rozhodl kandidovat do Senátu. Publicista a ředitel Vydavatelství Referendum Radovan Bartošek se zamýšlí nad tím, proč Jakl kandiduje za SPD Tomia Okamury. V textu pro Deník Referendum dospěl k zajímavému zdůvodnění.

Publicista a ředitel Vydavatelství Referendum Radovan Bartošek sepsal pár řádek ke kandidatuře někdejšího spolupracovníka exprezidenta Václava Klause Ladislava Jakla do Senátu. Za SPD Tomia Okamury. Podle Bartoška jsou Jaklovy názory natolik nebezpečné, že nemá smysl o nich diskutovat. Pokud o nich s Jaklem někdo diskutuje, dává tím najevo, že Jaklovy myšlenky považuje za hodné oponentury. Podle Bartoška však tyto názory rozhodně nejsou hodny oponentury.

„Když se někoho zeptáte, kolik je hodin, a on vám odpoví, že je přesně za sto švestek pomeranč, nemá cenu ptát se dál, protože váš potenciální partner evidentně nemá kapacity nebo zájem vést jakoukoli smysluplnou konverzaci,“ poznamenal publicista. 

Těmito slovy reagoval na Jaklovy úvahy o tom, že zpřístupnění volebního práva ženám v konečném důsledku poškodilo tradiční rodinu.

Publicista Bartošek také připomněl, že exprezident Klaus vždy patřil mezi nejtvrdší zastánce zastupitelské demokracie. Voliči si zvolí své zástupce ve volbách, a pokud jsou s jejich prací nespokojení, mohou si za čtyři roky zvolit někoho jiného nebo kandidovat sami, pakliže věří, že by politické řemeslo zvládli lépe. Jak si tedy vysvětlit, že jeden z blízkých spolupracovníků Václava Klause v době jeho prezidentství, Ladislav Jakl, kandiduje za hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury? Bartošek má vysvětlení poměrně jednoduché. Jakl chce jen provokovat a štvát své názorové odpůrce. Proto prý bude nejlepší na něj vůbec nereagovat.

Jaklova kandidatura za SPD není ničím jiným než takovým politickým říhnutím. Upoutává na sebe pozornost, šokuje a pohoršuje. Najednou všichni řeší Jakla a to, jak může být tak nekonzistentní a tak bezcharakterní, že kandiduje za absurdní uskupení, jako je právě SPD. Ze všech nejvíc se nad tím rozčilují právě „političtí šprti“ (spjatí především s liberály ze střední třídy), kteří jsou cílem všech „politicky nekorektních“ kopanců a ataků. A čím víc se političtí vzorňáci rozčilují nad tím, jak je Jakl drzý a prohnaný, nebo nad tím, jak hloupí a cyničtí jsou jejich spoluobčané, když pořád věří na uprchlické hordy, ačkoli žádné fakticky nepřišly, tím větší radost a uspokojení z toho budoucí senátor i jeho voliči mají… „Jestli chceme Jakla porazit, musíme jej přestat brát vážně,“ uzavřel svůj text publicista.

Zdroj

 

Webdesign: Kabris|NET