SPD se chce v Praze podílet na vládnutí
Publikováno 10.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Kandidáty do zastupitelstva hlavního města představilo hnutí Svoboda a přímá demokracie. Lídrem hnutí a kandidátem na primátora je odborník v energetice Hynek Beran. Jaké má SPD programové priority zjišťoval Lukáš Kubát.

Růst města, starost o mladé rodiny, seniory a postižené, dále pak bezpečnost a bytová výstavba. To je několik programových priorit hnutí SPD pro volby na pražský Magistrát. Kandidátek hnutí na primátora je energetik Hynek Beran. 

„Hodně diskutovaným tématem je doprava. Tam je potřeba říci, že ta doprava je vlastně z minulého století a režimu. Část toho byla sice dostavěna, ale podívejte se, že máme třeba jen 3 linky metra. Také máme dostavěnou jen půlku okruhu a auta nám jezdí pořád pod Národním muzeem, to není v pořádku. A jak byla postavena sídliště, ta byla postavena v době, kdy auto bylo luxus. Dnes je auto běžnou potřebou každé rodiny a lidé je nemají kam dávat,“ řekl Hynek Beran, jednička kandidátky.

Dvojkou pražské kandidátky je poslanec Jiří Kobza. Ten má také o programu jasno. 

„Pomoc nedobrovolným bezdomovcům, pomoc řešení dopravy, parkování, tzn. jedna parkovací zóna v Praze a samozřejmě bezpečnost. Všechny krásné řeči o tom, že se vlastně nic neděje, končí, když si člověk v 11 hodin večer projde Václavské náměstí. To ho vrátí zase do reality,“ řekl Jiří Kobza, dvojka kandidátky. 

Hnutí Svoboda a přímá demokracie jde do pražských voleb s nemalými ambicemi a rádo by se v hlavním městě podílelo na vládnutí. 

„Já bych rád, abychom víceméně zkopírovali ten volební výsledek, který jsme měli na republice. V tom případě se jakýmkoliv způsobem, jakoukoliv formou aktivně zúčastnit toho koaličního dění. Rozhodně si to tam nechci odsedět ve druhé řadě. Myslím, že jsme připraveni si rozumět s každým, kdo to myslí upřímně, kdo chce rozvoj Prahy a komu nejde jen o nějaký zisk z veřejných zakázek,“ řekl Hynek Beran.

Kromě kandidátů do křesel na Magistrátu představila SPD i lídry v jednotlivých MČ a také senátní kandidáty. Nejvýraznější osobnost pak je bezesporu Ladislav Jakl – bývalý poradce prezidenta Klause, který bude do Senátu kandidovat v Praze 2.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET