Okamurovci slibují v Praze vznik psích hlídek. Jakl chce v Senátu řešit „obří řízenou migraci“
Publikováno 13.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Do senátních voleb jdou v barvách Okamurovy SPD bývalý prezidentův poradce Ladislav Jakl či někdejší ministr zdravotnictví z vlády Miloše Zemana Ivan David. Do Senátu za SPD kandiduje bývalý tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl. „Budu proti další bruselské centralizaci i za cenu vystoupení z EU. Budu vždy proti jakýmkoliv ústupkům ve věci řízené masové migrace, budu se bránit tomu, aby se kdesi mimo naši zem rozhodovalo, kdo u nás smí žít,“ vysvětlil Jakl, v čem se ztotožňuje s hnutím Tomio Okamury.

„Vyhodnocuji naši současnou situaci jako vážnou, existenční, jako kriticky ohrožující pro českou státní suverenitu a existenci,“ zmínil s tím, že podle něj má „obří řízená masová imigrace zničit Česko“.

Na tato slova v TV Seznam reagoval šéfreportér Jindřich Šídlo. „Zdá se, že v Česku už se žádná politická kampaň nemůže bez migrace odehrát, takže Ladislav Jakl bude bránit Prahu 2 před migranty,“ glosoval Šídlo zdůvodnění Jaklovy kandidatury.

Více z proslovu Ladislava Jakla, stejně jako komentář šéfreportéra Seznam.cz Jindřicha Šídla najdete ve videu v úvodu článku.

Kromě Jakla, který kandiduje za SPD do Senátu na Praze 2, bude usilovat ve stejných barvách na Praze 12 o přízeň voličů exministr zdravotnictví Ivan David. Na Praze 4 pak manažer Jiří Kocman.

Do čela pražského magistrátu by chtěl za hnutí usednout Hynek Beran, energetický odborník a bývalý šéf českých zednářů. „Rozvoj města je především rozvoj života, není to nějaký import cizí civilizace, byznys developmentu, ale jsou to především mladé rodiny. Těm je potřeba zařídit důstojný život. Ale nejen jim, ale i střední generaci a seniorům,“ zaznělo od Berana.

SPD nasazuje své členy i v jednotlivých pražských částech. Její kandidáti chtějí nejčastěji řešit bydlení, dopravu a obnovu zeleně.

V některých městských částech ale navrhují i kurióznější změny. „Pro pejskaře chceme psí hřiště a chceme zřídit psí hlídky namísto nefunkční pochůzkové služby státní policie,” slibuje v případě zvolení Robert Vašíček, kandidát SPD na starostu Prahy 11.

Podle něj by lidé, kteří venčí psi, měli ve větší míře sledovat, co se kolem nich děje. A v případě, že spatří „kriminálně závadnou činnost“, by měli zavolat policii.

Hnutí představilo lídry do podzimních komunálních a senátních voleb v Praze bez přítomnosti předsedy hnutí Tomio Okamury. Ten se z akce omluvil kvůli nemoci.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET