A zas bude řev: Václav Klaus mladší udělal dlouhý nos na ty, co mu nadávají… A znovu šokoval, ještě víc
Publikováno 15.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Poslanec Václav Klaus mladší z ODS se vysmál všem těm, kteří ho kritizují za jeho vyjádření o účasti českých vojáků na misích v Afghánistánu. Vzepřel se i svým kolegům z ODS. A ještě přitvrdil.

Václav Klaus mladší ve svém komentáři pro server Novinky.cz zpochybnil smysl české účasti na misi v Afghánistánu. Mimo jiné také napsal, že Turecko jako člen Aliance žádné vojáky v Afghánistánu nemá, což není pravda. Poukázal také na to, že by čeští vojáci měli v prvé řadě bránit svou zemi. Česká armáda by však podle Klause Českou republiku neubránila.

A když už jsme se rozhodli posílat české vojáky do zahraničí, mělo by to mít nějaký smysl a vojáci by tam měli sledovat nějaký cíl. Klaus však žádný takový smysl a cíl v afghánské misi nevidí. Zahraniční vojáci se tam jen bojí o svou bezpečnost, ale země jako celek není nijak výrazně stabilnější, než byla v roce 2001, kdy afghánská mise začala.

Když si Klausův komentář přečetla jeho stranická kolegyně Jana Černochová nebo předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, pravděpodobně nevěřili vlastním očím. Černochová konstatovala, že by takový text čekala spíš od poslance z řad hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Nebo od nějakého komunisty, ale ne od svého stranického kolegy Klause.

Kalousek konstatoval, že čeští vojáci, kteří bohužel padli při plnění svých povinností v zahraničí, pomáhali udržet ve větším bezpečí i Česko. ODS by si v tom prý měla udělat pořádek.

Jenže Václav Klaus usedl k počítači a k českému angažmá v Afghánistánu se vyjádřil ještě jednou. Prý je sice pravda, že turečtí vojáci v Afghánistánu působí a Klaus to nevěděl, protože své komentáře nepíše s encyklopedií v ruce, ale na smyslu komentáře to prý nic nemění. Stále pochybuje o tom, že má účast českých vojáků v Afghánistánu nějaký hlubší smysl.

Ale než by o tom přesvědčoval všechny své názorové odpůrce, raději odpálil další „bombu“.

„Radši vyrazíme klín klínem: Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD – v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ napsal poslanec Klaus.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET