Klaus ml. šokoval ODS, ve volbách do Senátu podpoří Jakla z SPD!
Publikováno 15.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Václav Klaus mladší se postaral o další rozvíření vod ve své domovské ODS. V senátních volbách totiž nepodpoří svého stranického kolegu Vladimíra Kratinu, ale Ladislava Jakla, který jde do voleb s podporou SPD.

„Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD – v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ napsal ve statusu na facebooku Klaus mladší. 

To však vzbudilo velkou vlnu kritiky jak v „jeho“ ODS, tak u potenciálních voličů. „Zklamání. Hluboké zklamání. Podporovat tvora, co by vašim dcerám nejradši vzal volební právo, ale vlastně ne tak docela, protože vlastně o hlasy škemrá každej. No tak to ne. Taková špína patří do koše,“ rozčílila se pod příspěvkem jedna z komentujících.

Další ho vyzývali, ať rovnou radši přejde k SPD: „Tam se Vám bude líbit… jsou tam všichni takoví jednodušší.“ Rozhodnutí Klause ml. si ale našlo i své příznivce.

Předseda ODS Petr Fiala pro Aktuálně.cz řekl, že názor Klause ml. nemá nic společného se stanoviskem strany a plnou podporu strany má jen Vladimír Kratina. Stejně tak se proti vyjádření ohradil i místopředseda Martin Kupka. „Pokládám to za projev neloajality,“ řekl.

Václav Klaus mladší je poslední dobou svými výroky pověstný, ne však v dobrém smyslu slova. Už předevčírem řešili jeho političtí kolegové jeho zvláštní komentář k situaci s vojenskými misemi v Afghánistánu. Pro mnoho lidí je ale vyjádření o Ladislavu Jaklovi mnohem větší průšvih.

Ladislav Jakl dřív figuroval jako ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky ještě za Václava Klause staršího. Jeho jméno provázelo hned několik skandálů, jedním z nejzávažnějších bylo, když v roce 2016 prohlásil, že bylo volební právo žen chyba. V roce 2013 se také – neúspěšně – snažil kandidovat na post prezidenta. Nyní figuruje v SPD Tomia Okamury.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET