Cože? Příběh Klause ml. nabírá obrátky. Jde do tuhého
Publikováno 21.08.2018 v kategorii: Ozvěna

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší dál dráždí rozdílnými stanovisky svou mateřskou stranu. Včera se totiž rozhodl podpořit na Praze 2 kandidáta do Senátu za SPD Ladislava Jakla. A to přesto, že v Praze kandiduje i kandidát ODS, herec Vladimír Kratina.

Klaus mladší v minulých dnech rozčílil spolustraníky svým názorem na mise v Afghánistánu, nyní se rozhodl, jak napsal, vyrazit klín klínem. „Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD – v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ poznamenal Klaus mladší na svém facebookovém profilu. 

 

Proti Klausově stanovisku se ohradil předseda strany Petr Fiala, jenž pro Novinky.cz uvedl, že podpora Klause Jaklovi je v rozporu se stanoviskem strany. „Podpora Ladislava Jakla ze strany Václava Klause ml. není ničím více než jeho osobním názorem, který není v souladu s postojem ODS,“ uvedl Fiala.

Poslankyně Jana Černochová pak dodala, že ji mrzí, že Václav Klaus mladší není schopen pochopit, že politika je týmový sport.

„Pan Fiala to s Vámi nemá lehké. Dobře ví, že ODS jde pomalu nahoru díky Vám, a taky dobře ví, že ho jednou vystřídáte na postu předsedy strany…“ napsal pak v reakci Klausovi jeden z diskutérů. „Vy jste komik,“ odvětil Klaus mladší.

Jakl má podporu i exprezidenta Václava Klause. Ten mu ji vyjádřil minulý týden po výstupu na Sněžku v rámci Svatovavřinecké pouti.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET