Čím by chtěl obohatit Senát? O své kandidatuře promluví Jakl v Rozstřelu
Publikováno 22.08.2018 v kategorii: Jakl Senátor

S většinou priorit strany Svoboda a přímá demokracie se Ladislav Jakl, někdejší poradce prezidenta Václava Klause, názorově rozchází. Přesto bude v senátních volbách kandidovat právě za hnutí Tomia Okamury. O své kandidatuře v Praze 2 promluví ve čtvrtek od 12:30 v diskuzním pořadu Rozstřel.

Jakl se rozhodl kandidovat podle svých slov z obav, že v ohrožení je státní suverenita nebo že Česko zničí „obří sociálně-inženýrský nezodpovědný experiment s rafinovaně řízenou masovou imigrací, která má rozbít českou společenskou kulturou“.

Ještě týden před oznámením kandidatury přitom nevěděl, co zkratka SPD znamená, a nečetl prý ani program hnutí. V rozhovoru pro MF DNES později uvedl, že jsou pro něj nejdůležitější otázky bruselské centralizace a masově řízené migrace a má podle svých slov pocit, že je v těchto tématech SPD nejsrozumitelnější, nejdůslednější a nejvýraznější.

Bývalý prezident Václav Klaus úmysl svého dlouholetého blízkého spolupracovníka podpořil.„Rozumím tomu, že pan Jakl soucítí se stranou, za kterou kandiduje, jednu zásadní věc. A sice neuvěřitelnou hrozbu, kterou představuje masová migrace do Evropy a tato strana, cokoli dalšího si o ní můžeme myslet, je u nás jediná, která má v tomto smyslu zcela jednoznačný názor,“ řekl exprezident.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET