Jakl: Svoboda slova? Jak kdy a jak pro koho
Publikováno 12.09.2018 v kategorii: Jakl Senátor

Kandidát do senátu na Praze 2 a 3 Ladislav Jakl se v pondělí 10. září dopoledne zúčastnil jako jeden z panelistů semináře s názvem „Svoboda projevu a právo občana na pravdu“ pořádaného v Poslanecké sněmovně pod záštitou poslance Jiřího Kobzy.


Na semináři, který se zabýval ohrožením svobody slova v dnešní společnosti, vystoupil kromě zásadního obhájce svobody slova Ladislava Jakla i poslanec za Václav Klaus či bývalý ministr zdravotnictví a kandidát na senátora na Praze 12 Ivan David a další řečníci, kteří se vesměs shodli na ohrožení svobody slova od globálních struktur, hlavně EU, a jejich domácích pomahačů. Poslanec Václav Klaus hodlá předložit ve sněmovně návrh zákona, který by znemožnil provozovatelům sociálních sítí mazat jakékoliv výroky. Na akci dále vystoupil profesor Jan Jirák, který je vedoucím katedry mediálních studií na Metropolitní univerzitě v Praze, a rektor Vysoké školy aplikované psychologie Štefan Medzihorský. Kromě nich přednesl svůj příspěvek o svobodě českých médii i člen rady ČTK Petr Žantovský.

Ladislav Jakl ve svém příspěvku upozornil na to, že žádná diktatura nezačínala prohlášením typu: přicházíme vás utiskovat a sebrat vám svobodu. Každá přicházela s tím, že přináší dobro. A časem ohlásí, že onomu dobru a pro jeho ochranu je třeba obětovat tu jeden, tu jiný kousek svobody. Začíná to u svobody slova, svobody spolčovací a shromažďovací. A přesně tohoto obětovávání naší svobody jsme nyní svědky. Údajné dobro přinášené nám dnešní mocí je podle politiků a oficiálních médií ohroženo bezuzdnou svobodou slova a je tedy nutno svobodu regulovat, hlavně u kritiků moci. Jsme tedy svědky nastupující diktatury. Necháme ji opět zvítězit, nebo už jsme poučenější?

-dost-

Webdesign: Kabris|NET