Mrtví gratulují Andrejovi z Čapího hnízda. Přímo v MF DNES
Publikováno 16.09.2015 v kategorii: Ozvěna

Inzerát z MF DNES

Nyní se stavidla s hororovými pověstmi o Babišově hřbitově otevřela naplno. Přímo v Babišově deníku MF DNES vyšel inzerát, v němž několik mrtvých lidí gratuluje k narozeninám „Andymu ze Storchnestu“ neboli z Čapího hnízda“. Jako první na to upozornilo Echo24 v článku Tomáše Perglera.

V inzerátu se doslova píše: „Za jeho práci, kterou vykonával a vykonává, mu děkují a do dalších let mnoho zdraví a pracovních úspěchů přejí J. Ducký, A. Veverková, E. Trenčianská, Tom. Kejla, St. Báček a jeho spolupracovníci.“ Všichni jsou mrtví či nezvěstní.

Ján Ducký byl v dobách Vladimíra Mečiara slovenským ministrem hospodářství. Měl se kdysi vyjádřit, že za ukradení Agrofertu z rukou slovenského státu dostane Andreje Babiše do tepláků. Jinak se ale Ducký nechvalně proslavit tím, že jako šéf Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) podepsal nekryté směnky ve stamilionových hodnotách, z nichž se údajně některé dostaly i k Babišovi. Dále měl mít zájem o převzetí části českého Chemapolu, který ovšem nakonec získal Babiš. Ján Ducký byl zastřelen v lednu 1999 na chodbě domu, kde bydlel. Vražda nebyla nikdy objasněna.

Bývalá novinářka Anna Veverková pracovala jako mluvčí premiéra Vladimíra Špidly. S Babišem se znala dlouhá léta a prý se přátelili. Stála u vzniku hnutí ANO 2011. V roce 2012 však hnutí opustila a začala Babiše kritizovat. V červnu 2013 ji srazilo auto a zraněním podlehla. Babiš pak na ní několikrát vzpomínal jako na vynikající novinářku.

O Eleně Trenčianské se neví, kam zmizela. Ale se ví, že pomáhala Andreji Babišovi s převedením Agrofertu z rukou státu do jeho vlastnictví a pak léta pracovala v archivu Petrimexu, který dříve Agrofert vlastnil.

Inzerát má povahu nejen černého humoru, ale především vztyčeného prstu. Mrtví ze hřbitova Andyho z Storchnestu mu blahopřejí k 61. narozeninám. Ten, kdo inzerát propašoval na stránky Babišova deníku, vzkazuje ministru financí a mocenskému hegemonovi české politické scény, že boží mlýny melou.

My nemůžeme vědět, zda Andrej Babiš skutečně vraždil lidi, a proto to nelze vážně tvrdit. Ale těch případů nepěkných úmrtí v prostředí vysokého byznysu a zvláště slovenské provenience je příliš mnoho. Tato hororová stránka podnikání na Divokém východě a v prostředí, kde se rozkrádal bývalý státní majetek, nevrhá dobré světlo na nikoho, kdo tímto procesem přerozdělování majetku prošel tak dokonale vítězně, jako právě Andrej Babiš. To by mělo bohatě stačit k tomu, aby jej normální společnost nemohla akceptovat jako politika.

Když si uvědomíme rozsah jeho moci, to, co udělal s českými novinami, jakým způsobem potlačuje své kritiky a jak agresivním způsobem drtí své konkurenty v podnikání, tak se nelze divit, když mu k narozeninám gratulují mrtví lidé.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET