„Píchali mi injekce do zad.“ Jakl kvůli útoku v metru udeřil i na policii
Publikováno 09.08.2019 v kategorii: Ozvěna

Blízký spolupracovník exprezidenta Václava Klause Ladislav Jakl přidal řadu detailů ke svému napadení v metru v Praze. Odehrálo se na konci května ve voze na lince B, kdy na Jakla podle jeho tvrzení zaútočil mladý muž (29). Neúspěšný kandidát do Senátu za SPD od začátku uvádí, že byl napadený kvůli své politické příslušnosti. V pátek popsal i následky, které si z rvačky odnesl. Zároveň médiím odtajnil identitu útočníka.

K napadení mělo podle Ladislava Jakla dojít večer 25. května, když se vracel domů metrem. „Už několik vteřin, co jsem nastoupil, a metro se rozjelo, mě napadl cizí člověk. Prvně vykřikoval, že jsem Jakl, lídr SPD, což jsem nikdy nebyl. A pak jsem od něj dostal nepočítaně ran, určitě aspoň deset, do levé poloviny těla, pravou jsem si stihl krýt. Dostal jsem celou řadu ran do hlavy, do ruky a do ramene,“ popsal útok Jakl.

Verze, kterou poskytl pro Deník N druhý muž Daniel R. (29), je ale odlišná. První měl prý zaútočit Jakl. Rozčílila ho údajně věta: „S tímhle kriplem nepojedu.“ Takový výklad Ladislav Jakl odmítá a tvrdí, že mladému muži s výpovědí pomohl právník, aby nebyl útok označený jako politicky motivovaný. Daniel R. se podle něj záměrně schovává v anonymitě, a proto médiím v pátek odhalil jeho identitu. „Myslím si, že to není fér. Z anonymity špinit druhého člověka je snadné,“ vysvětlil svůj krok Jakl.

Injekce a prášky

Z potyčky v metru si Jakl, jak tvrdí, odnesl řadu poranění. „Podařilo se mu shodit mě na zem a tam jsem si hnul zády tak nešťastně, že jsem si skřípnul nerv a dostal jsem křečovitý záchvěvy v dutině břišní,“ řekl Klausův spolupracovník, aby dodal: „Myslel jsem si, že je to vnitřní poranění, tak jsem si přivolal pomoc, která mě odvezla na pohotovost.“

K dispozici má prý Jakl tři lékařské zprávy od tří různých pracovišť. „Kromě pohmožděnin a otlačenin na hlavě, na rameni a na paži jsem měl především poranění na páteři, kvůli kterému jsem dostával injekce. Bral jsem pak prášky na bolest několik týdnů,“ popisuje své zranění.

Stížnost na policii

O několik dní později po potyčce v metru byl napadený podruhé ve Zlíně, kdy jej měl u snídaně udeřit muž do zad. „Řekl jsem mu, že mě to tam bolí. A on odpověděl, že to ví, a prý mě tam praští klidně ještě jednou,“ vracel se k dalšímu napadení Jakl. Podle něj pak Policie ČR oba případy nedostatečně řešila a údajně jej nijak neinformovala o postupu vyšetřování. Podrobnosti se dozvěděl až z médií. Z toho důvodu poslal stížnost vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové, v níž žádá o prověření správnosti postupu policistů.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET