Fámy kolem Příčov
Publikováno 15.08.2019 v kategorii: Rozhovory

Mohl byste říct pár slov o tom, jakou roli vidíte v osobní účasti na setkáních Sdružení přátel bílého heterosexuálního muže? A jakou roli hrají diskuse, které se tam uskutečňují? Toto setkání proběhlo paralelně s tzv. pochodem Prague Pride v Praze. V této souvislosti se účastníci Vlasteneckého setkání dotkli tématu ochrany tradiční rodiny. Jaká je z vašeho hlediska situace v oblasti tradičních rodinných hodnot v dnešní České republice? Jaké trendy v této oblasti je možné pozorovat?

S úctou,

Bogdan Vasilivitskii, redaktor

Sputnik Česká republika.

Dobrý den.

Pokud vím, seminář pod touto hlavičkou proběhl jediný, předloni na jaře v Poslanecké sněmovně. Byla to zajímavá diskuse o feminismu a genderismu, z příspěvků vyšel i sborník. Později se ještě uskutečnilo asi jedno nebo dvě neformální setkání.

Sobotní akce v Příčovech měla jiného pořadatele a této problematiky se týkala jen okrajově, tam byl tématem patriotismus, suverenita či rizika progresivismu. Já jsem mluvil v panelu o médiích na téma nastolování globální agendy na úkor témat týkajících se přímo našich životů. Akce nebyla svolána v souvislosti s pražskou exhibicí homosexuálů a ani duhový průvod nejspíš nebyl svolán v reakci na setkání v Příčovech.
L. 
J.

Webdesign: Kabris|NET