Setkání vlastenců na Řípu: Zachraňme naši republiku! Osobnosti vyzývají: Šílená vláda Petra Fialy musí okamžitě skončit. Zastavme cenzuru a šikanování kvůli odlišným názorům! Jen jednotné hnutí odporu může vládu porazit
Publikováno 13.09.2022 v kategorii: Ozvěna

Hrůzovláda Petra Fialy musí okamžitě skončit a do předčasných voleb by ji měla nahradit vláda odborníků. Na tom se shodli účastníci v pořadí již čtvrtého ročníku Národní pouti na Říp. V sobotu 10. září se sešli pod naší posvátnou horou na návsi obce Ctiněves, kde je podle dávné legendy pochován praotec Čech.

Několik desítek metrů od starobylého kostelíka sv. Matouše (základy byly položeny již ve 13. století) více než desítka řečníků vyzývala k jednotě a svornosti jako nezbytnosti, pokud se chceme zničující vlády pětikoalice co nejrychleji zbavit.

pp

Jen jednotné hnutí odporu může uspět

Předseda strany Manifest David Tesař se vrátil mimo jiné i ke stotisícové pražské demonstraci za odstoupení Fialovy vlády: „Měli bychom více přiblížit současný systém lidem. To je to, čeho se současný režim nejvíc bojí. Bojí se, že budou mít menší rozhodovací pravomoci. Snažíme se postupně dávat všechny strany a spolky dohromady. Výsledek byl vidět na demonstraci 3. září. I zahraniční média byla šokována, jak široké spektrum se na demonstraci sešlo a mluvilo. Od vyhraněné levice, až po vyhraněnou pravici. Jsme příkladem, že jsme se dokázali spojit, postavit vedle sebe a jít za stejnou věcí,“ uvedl Tesař, který na pražské demonstraci rovněž vystoupil.

pp

Čtěte ZDE: Nepodvolení hlasitě promluvili: Stotisícové shromáždění dalo jasný „signál“: Vracíme úder! Tuhle energii již nepůjde zastavit. Štěpánův Fiala. Jedna chvilka stačila. Pozdě na zpátečku. Bereme si svou zemi zpět!

Program ve Ctiněvsi moderoval Jiří Havel z iniciativy Česká republika na prvním místě, který statisícovou pražskou demonstraci nejen spoluorganizoval, ale s Ladislavem Vrábelem a Ivankou Novou také moderoval. 

S výzvou k jednotě přišla ve svém projevu i zástupkyně Švýcarské demokracie farmaceutka Pynelopi Cimprichová: „Musíme se sjednotit, a táhnout za jeden provaz. Připomenu, že z pěti milionů hlasů v minulých volbách milion hlasů propadl. To je čtyřicet poslanců. Dnes před námi stojí dva zásadní body: Sjednotit se a změnit systém.“

pp

Ve Ctiněvsi mluvil i poslanec SPD Jiří Kobza, nedávný host Petra Hájka v rozhovoru PP TV 

Zmobilizovat se do voleb

V podobném duchu mluvil i poslanec SPD a kandidát do senátu za Prahu 10 Jiří Kobza: „Máme 14 dní do voleb a podle našich informací se partajní sekretariáty pětikoalice klepou strachy, jak volby dopadnou. Chci vyzvat, abychom se do voleb zmobilizovali, a volili kohokoliv – jen ne strany pětikoalice. Abychom nelegitimizovali organizovaný zločin, který je s vládními stranami dnes spojen,“ uvedl bývalý diplomat.

Na prorůstání organizovaného zločinu do současných vládních struktur upozornil i předseda středočeské Trikolory Milan Čech. Člen vedení strany Soukromníků vysokoškolský pedagog Otto Jarolímek, vyjádřil přesvědčení, že spolupráce, která se ve Spojenectví Říp, právě na minulé pouti zrodila, nakonec povede ke změně poměrů v zemi.

Historii posvátného místa českých dějin a jeho význam pro národní uvědomění připomněla ve svém vystoupení zástupkyně Aliance národních sil (ANS) Věra Bouřová, která v závěru představila i petici proti ukrajinizaci českého školství.  

pp

Dopravní expert Jan Skalický při projevu pod Řípem

Nesmíme si nechat vzít odkaz předků

Dopravní expert a představitel iniciativy Kudy z krize Jan Skalický také vyjádřil naději, že vůle ke spolupráci všech protivládních stran, hnutí a spolků, se nakonec přetaví ve vítězství a pád vlády. „Jedině když se spojíme, můžeme vyhrát.“

Ladislav Jakl, pracovník institutu Václava Klause připomněl důležitost tradic pro paměť národa: „Jsme národní společenství. A to může fungovat jen s těmi, kteří mají něco společného. Společné příběhy, společné rituály, společné zvyky, obyčeje a pověsti. A hora Říp je symbolem těch věcí, které nás spojují, které máme společné. Naše generace je tu od toho, abychom nepoztráceli nic z toho, co máme společného a co nám zachovaly předchozí generace. Nesmíme si to nechat vzít. Je naším úkolem, abychom to společné pěstovali a chránili, a abychom k tomu za sebe i něco dobrého přidali,“ uvedl rockový hudebník a signatář Manifestu D.O.S.T.

pp

Ladislav Jakl vyzval k obraně našich národních tradic

Braňme normální svět a nepodporujme válku

Na obranu normálního světa vystoupila bývalá ministryně spravedlnosti a kandidátka na senátorku v plzeňském obvodu Daniela Kovářová. „Líbí se mi v normálním světě, nechci progresivismus, nechci modernismus, ani žádnou Grétu. Náš svět se úplně zbláznil,“ konstatovala Kovářová.

Velitel Národní domobrany, lékař a účastník mnoha zahraničních armádních misí Marek Obrtel varoval před zatahováním naší země do války skrze podpory Ukrajiny a dodávek zbraní kyjevskému režimu, což by mohlo vést až k vypuknutí velkého válečného konfliktu na evropském území.

Zachraňme naši republiku

Publicista a občanský aktivista Václav Hrabák na závěr představil Výzvu Zachraňme naši republiku. Pak se účastníci vydali pochodem na vrchol Řípu, kdy zpěvem hymny u rotundy sv. Jiří setkání zakončili.

Výzva – podobně jako ta z pražské demonstrace – požaduje především demisi vlády Petra Fialy a vyvolání předčasných voleb. Iniciativa požaduje vytvoření prozatímní úřednické vlády na jejímž vzniku se hodlá podílet. 

pp

Václav Hrabák představil iniciativu Zachraňme naši republiku

Odmítá rovněž destruktivní ideologii EU a její slepé přijímání současnou vládou, stejně jako podřízení naší země zájmům NATO, jež pokládá pouze za nástroj amerických zájmů. Odmítá Green Deal – jednu z hlavních příčin zničující drahoty, inflace a energetické chudoby – stejně jako podporu války na Ukrajině a rezignaci na snahu zprostředkovat mírové řešení konfliktu.

Všechny projevy z Národní pouti na Říp doprovázené písněmi Pepy Nose můžete shlédnout ZDE

Čtěte ZDE: Vláda nám utahuje smyčku kolem krku: Astronomické ceny energií speciálně pro Česko. Že by Putin? Ne, Fiala! Už i to Bulharsko dostalo rozum. A vraždit oponenty je OK? Společně proti vládě bruselských kolaborantů! Kdy? Teď!

Spojme se ke spolupráci

Signatáři požadují okamžité zastavení vyzbrojování ukrajinské armády a skoncování s protiruskými  sankcemi, které poškozují naši ekonomiku. Odmítají všudypřítomnou cenzuru a vládní útoky na svobodu slova, shromažďování a sdružování.

„Nelze dál trpět šikanování našich spoluobčanů kvůli odlišným názorům. Požadujeme skoncovat s filtrováním informací, cenzurou a jednostrannou propagandou,“ stojí se mimo jiné ve výzvě pod kterou se již podepsaly různé osobnosti jako například policejní exprezident a předseda Asociace nezávislých médií Stanislav Novotný, bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky a člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl, poslanec SPD Jiří Kobza, předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová, šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek, předseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník, europoslanec Hynek Blaško, publicista Michal Semín, ústavní právník Zdeněk Koudelka, bývalí ministři Daniela Kovářová a Pavel Dobeš, energetik Ivan Noveský, předseda hnutí PES Jakub Olbert, dopravní expert Jan Skalický, velitel Národní domobrany Marek Obrtel, mikrobiolog Jaroslav Turánek a mnoho dalších významných osobností veřejného života.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET