Náš národ není stádem ovcí
Publikováno 01.03.2023 v kategorii: Ozvěna

Výzva – Pojďme se nebát!

25. února 2023
Naše vláda škodí lidem. Zasahuje jim do životů, ohrožuje jejich svobodu i prosperitu. Prodává naši suverenitu a slouží cizím zájmům. Náš národ ale není stádem ovcí. Často to dlouho vypadá, že si nechá líbit všechno. Ale když se pak ozve, obvykle to stojí za to. Poměry v naší republice jsou dnes natolik neudržitelné, že chvíle se nahlas ozvat právě přichází.

Drtivá inflace sebrala během krátké doby velkou část úspor všem z nás, kdo mysleli na budoucnost. Energetická drahota posílá do chudoby stále další a další vrstvy našich obyvatel. Před krachem jsou živnostníci, malé a střední firmy i firmy a značky se staletými kořeny patřící k národnímu bohatství. A v neposlední řadě to nejděsivější: Vláda dělá vše pro to, aby nás zatáhla do válečného konfliktu.

A v této situaci připravuje vláda kroky, které sociální situaci našich rodin ještě dramaticky zhorší. Už nyní nám vláda sahá do kapes a obírá nás o vydělané peníze, které pak používá na nesmyslné účely. To ale vládě nestačí, a tak připravuje zvyšování stávajících daní a zavádění nových. Na stole už jsou konkrétní návrhy na zvýšení spotřebních daní, na zvýšení sazby daně z přidané hodnoty u mnoha druhů zboží a služeb, na zásadní zvýšení daně z nemovitosti a nově rovněž návrh na razantní až likvidační zvýšení pojistných odvodů pro živnostníky.

Namísto slibované důchodové reformy vláda v rozporu s předvolebními sliby chystá tupé zvýšení hranice věku pro odchod do důchodu bez jakýchkoli systémových kroků. Vládní většina jako robot bezduše schvaluje jednu bruselskou implementaci za druhou. Výsledkem jsou nové povinnosti pro výrobce, obchodníky i živnostníky, což vede jen ke zhoršení konkurenčního prostředí, zužování sortimentu a zdražování.

Kapitolou samou o sobě je fanatický boj s klimatem, který je záminkou k násilnému prosazování jediného správného způsobu života, ke zvyšování životních nákladů, ale brzy také ke krachu průmyslových podniků, propouštění, nezaměstnanosti a nedostupnosti mnoha produktů pro běžné sociální vrstvy. Genderová protirodinná politika slepě kopírovaná od nejdekadentnějších zemí rozleptává právní a sociální poměry obyčejných a normálních lidí.

Vláda pochopitelně ví, že její politika je neobhajitelná. A tak přijímá opatření, která mají zastrašit a umlčet kritiku a udržet u moci vládu za každou cenu. Tlak na omezování plurality názorů, na ostrakizaci nositelů a hlasatelů nepohodlných myšlenek se nyní před očima mění na tvrdou institucionalizovanou cenzuru. Desítky lidí jsou stíhány za projevení politického názoru, a to již včetně představitelů politické opozice.

Nejen drahota a propukající chudoba, ale už i kontrola a šikana kritiků moci je vládou a poslušnou částí médií hájena válkou na Ukrajině a sankcemi proti Rusku. Prokazuje se tak, že vládnoucí moci je každá krize dobrá. Připravuje se i zavedení korespondenčního hlasování pro sněmovní a prezidentské volby, což je v rozporu s principem tajnosti a rovnosti volebního práva a přináší riziko volebních manipulací a podvodů velkého rozsahu. Vláda si tak chce pojistit nesesaditelnost.

Za těchto okolností vyzýváme každého obyvatele naší krásné země, kterému jde o zachování míru a samotné její existence, aby se přestal bát, aby se přestal hrbit před narůstající cenzurou a řekl jasné NE této vládě!

Vyzýváme všechny kritiky vlády a jejích kroků, všechny nezávislé organizace, iniciativy, spolky, politické strany a další subjekty, aby nechaly stranou to, co je rozděluje, a začaly spolupracovat na krocích, kterými bychom vystavili vládě stopku dřív, než napáchá škody nenapravitelné. Náš národ není stádem ovcí, které si nechají líbit vše. Je čas to prokázat.

dne 25. února 2023

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET