Gambáč opět na špici, Svijany u dna
Publikováno 22.03.2023 v kategorii: Ozvěna, Pivo

Foto naleznete po otevření Zdroje

V úterý 14. 3. 2023 se uskutečnilo druhé kolo základní části čtrnáctého ročníku První Pivní Extraligy. Opět nastoupila degustační náhradnice Marcela Titzlová, která se již pomalu, ale jistě stává standardním členem týmu. Opět také zazářily pivonošky s vynikajícím časem pod sedm minut, a ještě se u toho stačily usmívat a pózovat přítomným fotografům.

Toto kolo bylo vcelku vyrovnané, nicméně přineslo i několik překvapení. Především se rozhodně nečekalo poslední místo Svijanského Mázu, který se dříve pravidelně umísťoval v první třetině hodnocených ležáků. Nicméně 51 bodů bylo moc a prakticky všichni degustátoři ho umístili na poslední místo. Výrazný diacetyl, oxidaci a zatuchlou kvasničnou prostě nešlo přehlédnout a lze jenom doufat, že to byl náhodný úlet. S výrazným odstupem deseti bodů se na desátém místě umístil Břeclavský kanec, těsně za devátým medovým a mírně sirupovitým čtyřicetibodovým Platanem. V prvním kole by postupoval do semifinále, takhle končí na chvostu. Ostatní pole bylo již vyrovnané. Na sedmatřiceti bodech se seřadili Samson s Klášterem a třicet šest bodů pobral šestý Havlíčkobrodský Rebel.

O postupové čtvrté místo se doslova porvali sousedé a věční rivalové Krušovice s Bakalářem. Oba obdrželi 35 bodů, což by jim v prvním kole bohatě stačilo na postup. Takhle se muselo rozhodnout v rozpiji. Nejtěsnějším poměrem 5 : 3 postoupil do semifinále Bakalář a odkázal Krušovice do propadliště. První tři pivovary dosáhly na hodnoty, které již znamenají vysokou kvalitu. S třiceti dvěma body přišel, viděl Litovel, překvapivých třicet jedna bodů získal Ferdinand, u kterého se to příliš nečekalo a vítězný Gambrinus zaznamenal vynikajících třicet bodů, jež značí opravdovou kvalitu.  

Tentokrát nebylo rozbito žádné sklo, dvě kola jsou za námi, tak vzhůru na třetí.

Výsledky:

1. Gambrinus  30
2.  Ferdinand 31
3. Litovel Premium 32
4. Bakalář 35
5. Krušovice 35
6.   Rebel Original Premium 36
7. – 8. Klášter 37
7. – 8. Samson 37
9. Platan Premium 40
10. Břeclavský kanec 41
11. Svijanský Máz 51

 

Webdesign: Kabris|NET