Nic se neděje. Nebo ano?
Publikováno 13.04.2023 v kategorii: Publikované články

Vlastně se nic neděje. Tak o čem psát, že. To by se do toho člověk jen nutil. Nebo že by ne? Že by se přeci jen něco dělo? No, zkusíme to přelétnout alespoň telegraficky.

Německo zavírá své poslední tři jaderné elektrárny v době, kdy je trh s energiemi mimořádně rozkolísaný. Rozkolísaný je především kvůli fanatickému boji s podnebím. Stop. Německo může slavit historické vítězství hysterického alarmismu nad rozumem. Stop.

Meziroční inflace dosáhla 15 procent. Vinu nesou především ohromné vládní deficity, kvůli kterým je na trhu více peněz než vytvořených hodnot. Stop. Vláda současné koalice je u moci jedenapůl roku a najednou zničeho nic až nyní začíná mluvit o tom, že úspory je třeba hledat uvnitř soukolí veřejné byrokracie. Ohromující prozření. Stop.

Za nejcitlivějším a nejmasivnějším únikem přísně tajných vojenských materiálů v dějinách USA může podle vyšetřovatelů dvacetiletý kluk, který je fanouškem zbraní. Stop. Třeba vyjde najevo, že tuto informaci o vyšetřování vynesl osmiletý fanoušek počítačových bojovek. Stop.

Z Francouzské Guyany má odstartovat sonda Evropské kosmické agentury JUICE. Bude studovat Jupiter a jeho slavné měsíce. K cíli doletí za osm let. Stop. Třeba se za těch osm let konečně dozvíme, kterou planetu vlastně máme zachraňovat. Místo životního prostředí, místo atmosféry, půdy a vod na Zeměkouli se totiž poslední dobou používá všeobjímající slovo „planeta“. Ale nikdo nám neřekl, kterou mají namysli. Stop.

A jak se tak zachraňuje nejmenovaná planeta, o to méně se zachraňují lidi. V Itálii rozsápal medvěd člověka. A jeho pozůstalí se nyní začali soudit s italským státem, který dovolil, aby se tahle nebezpečná šelma přemnožila, ztratila plachost a aby se mnohé exempláře mohly motat v blízkosti obydlí. Stop. Za obhájce medvědů se u soudu jistě bude prohlašovat mnoho aktivistů a úředníků. Kdo bude hájit lidské životy? Stop. Ostatně z ochrany tygrů v Indii také nejsou místní vesničané zrovna nadšeni. Stop.

V parlamentu dnes proběhl seminář o takzvané dekarbonizaci. Stop. No, tuhle „dekarbonizaci“ u nás mohou prosazovat jen agenti cizích sil, kteří mají za úkol prohloubit naši závislost na dovozech energií z ciziny. Zastavme to blbnutí! Zastavme! Stop! Stop! Stop!         

Ladislav Jakl, 13.4.2023

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET