Čtrnácté finále je kompletní
Publikováno 04.10.2023 v kategorii: Ozvěna, Pivo

Foto naleznete po otevření Zdroje

V úterý 12. září se u Bejčka v Tramwayi konalo druhé semifinále PPE, které zkompletovalo letošní finálovou desítku českých ležáků. Přineslo vcelku vyrovnaný souboj pivovarských gigantů se středními pivovary a potvrdlo vysokou kvalitu semifinálových ležáků.

 

Na devátém a desátém místě se shodným počtem 40 bodů umístily poněkud kvasničný a natrpklý Postřižinský ležák s lehce oxidovaným, pasteračním Bakalářem. Osmý byl nevýrazný Tambor s 37 body za dvojicí pivovarských bezdomovců. Čistým, chmelovým a kdysi Vysokochlumeckým Vévodou a slabě sklepním, původně Pardubickým Pernštejnem, který byl o bod lepší. Další vyrovnaná, opět o bod lepší dvojice, již s 35 body postupuje do finále. Jsou to plná, chlebnatá a esterová Litovel s jemně hořkým Ježkem z Jihlavy. Na třetím místě se s 32 body umístil výrazně hořký Zlatopramen a doplnil tak ve finálové desítce své kolegy Březňáka a Starobrno. Druhé místo v druhém semifinále obsadil 31 bodový Prazdroj a z prvního místa překvapivě postoupil třeboňský Regent, jenž byl pro většinu degustátorů vyrovnaně hořký a vyšší plností a dlouhým dozníváním.

1. Regent Třeboň 30
2. Prazdroj 31
3. Zlatopramen 32
4.-5. Litovel Premium 35
4.-5. Ježek Jihlava 35
6.-7. Vévoda 36
6.-7. Pernštejn 36
8. Tambor 37
9.-10. Bakalář 40
9.-10. Postřižinský ležák 40

Finálová desítka čtrnáctého ročníku První Pivní Extraligy má tedy následující podobu. Trojice zástupců Heinekenu, dvojičky z Plzeňského Prazdroje a Lobkowicze, doplněné o severomoravský Litovel a dva jihočeské pivovary.

 


 

Ve finále se tak můžeme těšit na souboj pivovarských gigantů, do kterého budou chtít promluvit i zástupci maličkých.

Foto naleznete po otevření Zdroje

Webdesign: Kabris|NET