2/2024 Přišel, viděl, Litovel
Publikováno 10.04.2024 v kategorii: Ozvěna, Pivo

Fota najdete po otevření Zdroje

Druhé kolo 14. ročníku PPE začalo nevesele. Jak si před rokem náš viceprezident přál, kdy se sešla po dlouhé době celá degustační komise, aby se tak dělo pravidelně, tentokrát chyběl právě on, jelikož moudře hovořil o pivu na rádiu Beat. To nebylo vše, degustační archy se zapomněly, časomíra zaspala, sklo se rozbilo.. Ale vše se vyřešilo, naše pivonošky byly opět skvělé a mohli jsme přikročit k dílu.

Degustační vzorky byly lepší než v prvním kole, ale v některých případech žádná sláva. Jak ale říkáme: Je to práce, jako každá jiná a děláme to pro lidi. Je to spotřebitelský test.

Takže k pivním vadám, které jsme v II. kole diagnostikovali. Některé vzorky byly v chuti oxidační, esterové, pasterační, nakyslé, jiné diacetylové, zatuchlé, někde bylo kvašení naprosto špatně. Ale, u přelizu, jak říkáme druhé ochutnávce vzorku s časovým odstupem, se něco i zlepšilo.

Ale nebyla to taková hrůza, jak by se mohlo z textu zdát. Za Honzu zaskočila Monika z Trilobitu, fotodokumentaci pořídila naše kamarádka a spoluautorka poučné knihy Pivař a blondýna, Daniela Kovářová. Atmosféra byla družná a celkově to byl fajn večer.

A jak to dopadlo? První místo bere Litovel, druhé Ježek, třetí Samson a čtvrtým postupujícím je Budvar 33. Nevyzpytatelný Krakonoš se umístil, stejně jako před rokem, na posledním místě.

Celkové pořadí 2. základního kola

1.  Litovel 34
2.  Ježek 35
3.  Samson 38
4. Budvar33 39
5.-8. Záviš 40
5.-8. Klášter 40
5.-8. Chodovar 40
5.-8. Ostravar 40
9. Dudák 42
10. Radegast Ratar 44
11. Krakonoš 49

David, PPE

Fota najdete po otevření Zdroje

Webdesign: Kabris|NET