3/2024 Co se děje ve Strakonicích?
Publikováno 26.04.2024 v kategorii: Ozvěna, Pivo

Fota najdete po otevření Zdroje

III. kolo První pivní extraligy se konalo v První Pivní Tramwayi – ostatně jako většinou – a sice 9. dubna 2024. Uvedla ho věta našeho nákupčího, která sice prý není původně jeho, nicméně uvodila stav který měl asi nastat, ale který kupodivu naštěstí nenastal. Hadži tak pod vousy zažbrblal:
„Den, kdy se smích plíží pryč, je dnes … „

Na začátek dubna bylo nezvyklé vedro, a to i v hospodě. Připomnělo se léto s teplotami okolo 27°C! A možná i to vedro mohlo ovlivnit nás jako degustátory. Nevím. Na zchlazení jsme si dali pšenici – a pak jsme se už pustili do díla.

Nevím totiž jak jinak než vedrem si vysvětlit výsledky III. kola, a to jak první místo, tak i 2. až 4. postupové. Neb například Otavský Zlatý končívá po celá léta téměř vždy na posledních místech a nyní se probojuje do semifinále? No, a o vítězi se netřeba nijak zvlášť bavit. Budu si asi muset zajít do krámu a obě ta pivka si vzít na přechutnání domů, neb to mi hlava nebere. No nicméně i takovéto výsledky se, právě v ANONYMNÍCH degustacích, stávají, kde máte před sebou jedenáct sklenic s českým světlým ležákem a k dispozici máte jen svůj zrak, čich a chuť …

První čtyři postupují do semifinálových kol. 

Výsledky III. kola První pivní extraligy:

1.  Starobrno Medium 33
2.-4. Otavský zlatý 34
  Pardál Echt 34
  Primátor Medium 34
5. Benediktin 35
6. Postřižinský Francin 36
7. Gambrinus Patron 37
8. Hubertus Premium 38
9. Lobkowicz Premium 41
10. Poutník Premium 42
11. Konrad 46

Fota najdete po otevření Zdroje

Webdesign: Kabris|NET