Proč ještě neexistuje Breivikův bar?
Publikováno 26.03.2012 v kategorii: Zlehka

Také vám to vrtá hlavou? Co dělají naši podnikaví spoluobčané? Jak je možné, že v Praze nebo v kterémkoli jiném městě dosud neexistuje bar, který by těžil z věhlasu Anderse Breivika? Nebo třeba Heinricha Himmlera? Nebo jiného politického vrahouna? Vždyť by to byla reklama jako hrom!

Jen si to představte. Brouzdáte po netu a narazíte na tato slova: „Restaurace Anderse Breivika (Heinricha Himmlera, Lavrentije Beriji … dosaďte vrahouna dle libosti a fantazie) s interiérem ve stylu irského pubu je ideálním místem pro snídani, občerstvení nebo odpočinek po procházce historickým centrem Prahy. Nachází se jenom několik stovek metrů od Karlova mostu. Příjemná obsluha Vám nabídne širokou škálu nápojů a jídel mezinárodní kuchyně, která uspokojí i náročný apetit. V přípravě jídel jsou naši kuchaři otevřeni Vaší fantazii a chuti. V poledních hodinách Vám nabízíme hotová jídla za přijatelné ceny. V Breivikově (Himmlerově, Berijově) baru Vám neujde žádný důležitý sportovní přenos, který budete moci sledovat na velkoplošné obrazovce a fandit svému týmu. Neváhejte a přijďte se nechat unést jedinečnou atmosférou.“

Vešli byste dovnitř a tam by měli pěkný portrét příslušného vrahouna vyveden na jídelním a nápojovém lístku, na velkých i malých plakátech po lokále. Za barem příjemná obsluha, celkově útulná atmosféra, dobrý guinness a kilkenny.

Víte, co by to přitáhlo zákazníků? Byli by mezi nimi možná potenciální teroristé, ale také třeba jen romantici, co mají rádi dobrodružství, střílečky a rázné hrdiny s velkým příběhem. Tak proč se takového nápadu ještě nikdo nechopil.

Ale chopil. Přesně takový bar dávno existuje. V Praze na Starém Městě v Liliové ulici. Všechno je tam přesně tak, jak jsem popsal. I pasáž v uvozovkách je převzata z webu téhle fakt pěkné hospody. Jen je tam všude jméno a portrét jiného politického vrahouna: Ernesta Guevary. Hospoda se jmenuje  „O’Che’s!“

Když to tak pěkně funguje, proč je tolik vrahounů dávné i nedávné historie marketingově nevyužito? Že by mezi lidmi panoval názor, že není vrahoun jako vrahoun? Jeden vadí, druhý nevadí?

Jenže on JE vrahoun jako vrahoun.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET