Konečně mám kandidáta na prezidenta – Ladislava Jakla.
Publikováno 20.06.2012 v kategorii: Jakl President!

Mrzelo mě, že se kandidatury vzdala Miroslava Němcová. K ostatním již známým kandidátům mám silné výhrady. Na příklad nechápu jak je možné, že ve všech průzkumech zatím vede Jan Fischer. Jeho vláda přece měla zabránit propadu našeho rozpočtu v r. 2009.

Chybný rozpočet tehdy sice vytvořila Topolánkova vláda, ale v době (září 2008) kdy nic moc nenasvědčovalo, že se krize bank s USA s takovou vahou přenese i do Evropy. V době, kdy už tu byla, začátkem dubna 2009, měla zasáhnout Fischerova vláda s úspornými balíčky. Takto ten vysoký deficit se musí řešit škrty, které tak znepříjemňují život občanům. Topolánkova vláda už zasáhnout nemohla, ze známých důvodů mandátu nemaje.

A tak jsem rád, že máme kandidáta, který se vyjadřuje věcně správně, umí pojmenovat problémy, má nadhled a cit pro nadsázku. Prostě je takovým protipólem toho, co slýcháme ve veřejnoprávních médiích a čteme v denním tisku. Vyjadřuje se i na tomto blogu k věcem, které tak unikají, nebo je upřímně nezajímají, ostatním kandidátům o prezidentský úřad. Různé ty malé kauzy čmárajícího řidiče Smetany, provokace skupiny Ztohoven s odesíláním falešných SMS poslancům a podobně. A nikoliv snad proto, aby byly tyto aktivity nějak silně pranýřovány, spíše proto, že jsou určitou vlivnou skupinou nejen omlouvány, ale i málem doporučovány.

Prostě mám rád, když mají věci logiku. Když mají hlavu a patu. Kdo škodí jinému, nebo jiným, nemohu jeho jednání schvalovat, tím méně doporučovat. Když odhlédnu od našich malých regionálních problémů a zařadím větší celek Evropu a celý svět. Environmentalismus – náboženství, které stojí tento svět ohromné finanční výdaje, ale také utrpení celých národů v zemích, kde se místo potravin na polích pěstuje biomasa a biolíh. A chiméra globálního oteplování. Výroba elektřiny v obnovitelných zdrojích, hlavně fotovoltaika a větrné parky velmi silně zvyšují ceny elektřiny pro domácnosti i pro podnikatelský sektor. Proč proti tomu nejsou namířeny odborářské protesty? Vždyť toto tahá peníze lidem s kapes.

Je jasné, že názory pana Jakla souzní ve většině případů s názory našeho pana prezidenta Klause. Ten už kandidovat nemůže. Proto by bylo pro společnost více než žádoucí, aby příští prezident také tak účinně dokázal nastavovat zrcadlo všem těm nesmyslným nařízením a směrnicím Evropské komise, snaze evropských lídrů vytvořit s Evropy politickou unii, tomu nesmyslu s globálním oteplováním, které tak silně ztrpčuje život ohromnému množství lidí na naší modré planetě.

Pane Ladislave Jakle, je-li Vaše kandidatura myšlena vážně, máte můj jistý hlas.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET